Η Σίτι προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Μπερνάρντο Σίλβα

Μπερνάρντο Σίλβα και Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Μπερνάρντο Σίλβα & Πεπ Γκουαρδιόλα/PrtScr

Η Σίτι προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Μπερνάρντο Σίλβα

Κώστας Τσιακλής 09:15 - 25.06.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι απαντάει στο φημολογούμενο ενδιαφέρον των ομάδων για τον Μπερνάρντο Σίλβα και προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Πορτογάλο.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων και η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή προσφέροντας του νέο βελτιωμένο συμβόλαιο.

Τις τελευταίες μέρες τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο ότι για τον Πορτογάλο ενδιαφέρονται τόσο οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι Παριζιάνοι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Μπερνάρντο Σίλβα. Όπως αναφέρθηκε ο Πορτογάλος είναι ένας προταρχικός στόχος και ένα σημαντικό μέρος των πλάνων της ομάδας. Πάντως οι επαφές με τη Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι προχωρημένες.

Οι «πολίτες» θέλουν να απαντήσουν σε αυτή τη φημολογία που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό, δελεάζοντας τον ποδοσφαιριστή να παραμείνει στο «Έτιχαντ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Times, η Μάντσεστερ Σίτι προσέφερε ήδη ένα νέο βελτιωμένο συμβόλαιο στον 28χρονο και πλέον περιμένουν την απάντηση του.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Σίτι από τη Μπενφίκα το 2017 με το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Τη φετινή χρονιά ο 28χρονος ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της πορείας της Μάντσεστερ Σίτι προς το τρεμπλ αφού είχε 55 εμφανίσεις, στις οποίες σημείωσε επτά γκολ και οκτώ ασίστ. Συνολικά με τους «σίτιζεν» έχει 55 γκολ και 59 ασίστ σε 306 συμμετοχές.

Πάντως η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη «κλείσει» τον Ματέο Κόβασιτς και πλέον επικεντρώνεται στο να αγοράσει ακόμα έναν Κροάτη. Ο λόγος για τον Γιόσκο Γκβάρντιολ της Λειψίας. Οι «πολίτες» έχει έρθει σε συμφωνία με τον κεντρικό αμυντικό ωστόσο ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αναφέρει πως η γερμανική ομάδα δεν είναι πρόθυμη να πουλήσει τον Γκβάρντιολ με λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός έκανε σπουδαίες σεζόν στη Γερμανία, ήταν εκπληκτικός στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ και το γεγονός πως είναι ακόμη 21 ετών, τον καθιστά έναν ποδοσφαιριστή κομμένο και ραμμένο στα «θέλω» του Πεπ Γκουαρδιόλα, αν συνυπολογίσουμε και τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά.

Ο Γκβάρντιολ βρίσκεται στη Λειψία από το 2021, όταν και αποκτήθηκε με περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Τη φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 21χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε συνολικά 41 παιχνίδια με τη φανέλα των «ταύρων» και σκόραρε τρία τέρματα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κροάτης διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το 2027.