Αλγερινός οπαδός συνελήφθη με μαχαίρι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ελληνική Αστυνομία

i

© Intime

Αλγερινός οπαδός συνελήφθη με μαχαίρι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:28 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 17.08.2023

Κατά τη διάρκεια του απαραίτητου ελέγχου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» λίγο πριν την έναρξη του τελικού ανάμεσα σε Μάντσετσερ Σίτι και Σεβίλλη, ένας Αλγερινός οπαδός συνελήφθη καθώς είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο μετά τα τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στον ακαριαίο θάνατο τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, τα μέτρα στον τελικό του UEFA Super Cup ήταν ιδιαίτερα αυστηρά, με αποτέλεσμα και οι προέλεγχοι να είναι αρκετοί.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε τα... παρατράγουδα δεν έλειψαν για ακόμη μία φορά καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την διάρκεια των προελέγχων έξω από την θύρα 1 του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», βρέθηκε στην κατοχή ενός 23χρονου Αλγερινού μαχαίρι και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Παράλληλα, έγιναν 11 προσαγωγές και 8 συλλήψεις για παρεμπόριο.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, να θυμίσουμε πως Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη κοντραρίστηκαν στον Πειραιά με στόχο το τρόπαιο του Super Cup. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αναδείχθηκε υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης καθώς αποδείχθηκε πιο... εύστοχη. Συγκεκριμένα, στην κανονική διάρκεια η αντίπαλος της, Σεβίλλη, άντεξε (1-1), όμως το ίδιο δεν ίσχυε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί μοιραίος ήταν ο Γκουντελί, ο οποίος αστόχησε στην τελευταία εκτέλεση της ομάδας του (5-4).

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Σίτι να έχει τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια, πέραν του ξεκινήματος. Εντούτοις μπροστά της έβρισκε μία άμυνα πολύ καλά οχυρωμένη, η οποία δεν της επέτρεπε να βρει χώρους. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα δέχτηκαν γκολ ενώ πίεζαν για να σκοράρουν. 

H εξαιρετική μπαλιά του Ακούνια βρήκε τον Εν-Νεσίρι, ο οποίος νίκησε τους Άκε-Γκβάρντιολ στον αέρα και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα, στο 25ο λεπτό. Ακολούθησε η πίεση της τυπικά γηπεδούχου για ισοφάριση, με τους Άγγλους όμως να μην καταφέρνουν να σκοράρουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ η ομάδα της Ισπανίας συνέχιζε να έχει την κατοχή, ο Ρόδρι τροφοδότησε τον Πάλμερ μέσα στην περιοχή και ο δεύτερος με κεφαλιά έκανε το 1-1. Κάπως έτσι, αντιστράφηκαν και πάλι οι ρόλοι με τη Σεβίλλη να επιστρέφει σε θέση άμυνας και τη Σίτι να αδυνατεί να πιέσει. Εντούτοις οι «πολίτες» δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και το ματς έφτασε στα πέναλτι.

Εκεί όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν εύστοχοι και το τελευταίο πέναλτι των τυπικά φιλοξενούμενων ήταν αυτό που θα έκρινε το ματς. Ο Γκουντέλι βρέθηκε στα έντεκα μέτρα, εκτέλεσε με αρκετή δύναμη και το σουτ του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης.