Η Σίτι θα ονομάσει το προπονητικό της κέντρο «Ιλκάι Γκουντογκάν»
i

@printscreen

Η Σίτι θα ονομάσει το προπονητικό της κέντρο «Ιλκάι Γκουντογκάν»

Ιάσονας Τσίλης 14:19 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:44 - 24.10.2023

Σαν φόρο τιμής για την τεράστια προσφορά του Ιλκάι Γκουντογκάν στο σύλλογο, η Μάντσεστερ Σίτι θα δώσει το όνομα του στο προπονητικό της κέντρο.

Αναπόσπαστο κομμάτι της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, αποτέλεσε ο Ιλκάι Γκουντογκάν.

Ο Γερμανός μέσος ήταν εκεί από την πρώτη μέρα της θητείας του Καταλανού προπονητή και έπαιξε ιδιαίτερο σημαντικό ρόλο σε όλους τους τίτλους που κατέκτησαν οι «πολίτες».

Πως να ξεχάσει κανείς άλλωστε τα δύο γκολ του Γκουντογκάν απέναντι στην Άστον Βίλα το Μάιο του 2022, που σηματοδότησαν την ανατροπή τίτλου από 0-2 σε 3-2; 

Ο Γερμανός, άφησε μεγάλη κληρονομιά στη Σίτι, με πέντε πρωταθλήματα, δύο κύπελλα Αγγλίας, τέσσερα League Cup και φυσικά το Champions League του 2023. Ένας ηγέτης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, που σε αρκετές περιπτώσεις αγωνίστηκε και σε θέσεις στις οποίες δεν μπορεί να αποδώσει το ίδιο, όμως παρέμενε πάντοτε πιστός στο πλάνο του Πεπ.

Η Μάντσεστερ Σίτι, έχει ανακοινώσει, ότι θα δημιουργηθεί ένα μωσαϊκό, το οποίο θα είναι ουσιαστικά μια αναπαράσταση του νικητήριου γκολ του Γκουντογκάν απέναντι στην Άστον Βίλα και θα τοποθετηθεί κοντά στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

«Ήσουν ένας σημαντικός ηγέτης, ένας σημαντικός πυλώνας ενός μέρους της ιστορίας αυτού του συλλόγου, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είμαστε όλοι τόσο ευγνώμονες για τις υπέροχες αναμνήσεις που μας χάρισες ως ο πρώτος αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι που σήκωσε το Champions League», ανέφερε ο πρόεδρος της Σίτι, Καλντούν Αλ Μουμπαράκ.