Μάντζιος: «Να κοιτάξουμε ό, τι χάσαμε να το πάρουμε στη συνέχεια»
i

@intime

Μάντζιος: «Να κοιτάξουμε ό, τι χάσαμε να το πάρουμε στη συνέχεια»

Αλέξης Σαββόπουλος 21:21 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:04 - 02.01.2024

Τι δήλωσε ο προπονητής του Άρη για τον πρώτο αγώνα του 2024 με τον Αστέρα, ενώ παράλληλα έκανε και ένα απολογισμό για τον δικό του ένα γύρο στον πάγκο.

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την διακοπή, με αφορμή την επανέναρξη του πρωταθλήματος, έκανε στη Nova ο Άκης Μάντζιος. Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στην κατάσταση της ομάδας του, τις επιστροφές, τις μεταγραφές, αλλά έκανε και ένα μίνι απολογισμό, έχοντας συμπληρώσει ένα γύρο στον πάγκο του Άρη. 

Αρχικά, ο Άκης Μάντζιος σε ερώτηση για την κατάσταση της ομάδας του έπειτα από τη διακοπή λόγω των εορτών, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, τόνισε : «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους! Εύχομαι να έχουμε υγεία και επιτέλους να σταματήσει αυτή η τοξικότητα στο πρωτάθλημά μας και να γίνουν τα πράγματα όσο μπορεί καλύτερα. Σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα με τη Λαμία, σίγουρα δεν μας ικανοποίησε καθόλου. Το αφήνουμε πίσω και προετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια της σεζόν. Είμαστε καλά. Τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση, καθώς δουλέψαμε δυνατά μέσα στη διακοπή. Προετοιμαζόμαστε για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και για ένα μήνα αρκετά απαιτητικό».

Για τις επιστροφές παικτών, ο Έλληνας προπονητής του Άρη απάντησε: «Είναι σημαντικό! Το λέγαμε ότι τους περιμέναμε τους παίκτες που απουσίαζαν και είναι πολύ θετικό ότι πολλοί από αυτούς που έλειπαν το προηγούμενο διάστημα επανέρχονται σταδιακά. Σίγουρα θέλουν το χρόνο τους να επανέλθουν πλήρως, αλλά είναι σημαντικό ότι μπαίνουν στην ομάδα και μάς δίνουν περισσότερες επιλογές. Ειδικά αυτόν τον μήνα, που έχουμε πολλά παιχνίδια και χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες»

Αναφορικά με τον αγώνα που ακολουθεί με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, ο Άκης Μάντζιος είπε: «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα καλή και σοβαρή. Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο, το οποίο πρέπει να προσεγγίσουμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα, για να το κερδίσουμε».

Όσο για το πώς πρέπει ο Άρης να συμπεριφερθεί αγωνιστικά για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα σε αυτή την αναμέτρηση, ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης απάντησε: «Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Τον τρόπο που πρέπει να δουλέψουμε στο γήπεδο τον δείξαμε στα παιδιά και πιστεύω ότι τον αφομοιώσανε καλά. Η ομάδα έχει βελτίωση σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού της»

Όταν του ζητήθηκε να κάνει σύντομο απολογισμό για τον ένα γύρο που έκλεισε ο ίδιος στον πάγκο της ομάδας (13 αγώνες) στην αναμέτρηση με τη Λαμία, ο Άκης Μάντζιος είπε: «Το έχω πει ξανά, είναι μια σεζόν που δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα. Έγιναν αλλαγές, δουλέψαμε εν μέσω προβλημάτων όλο αυτό το διάστημα, με πολλές αναποδιές και τραυματισμούς, σοβαρούς, αλλά και περίεργους. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να μην μπορεί να πάρει από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά το καλύτερο δυνατό. Για διάστημα δύο-τριών μηνών μας έλειψαν σημαντικοί παίκτες σε σημαντικές θέσεις. Όλο αυτό έκανε δύσκολη αυτή την περίοδο. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιους βαθμούς περισσότερους, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε ό,τι χάσαμε να το πάρουμε στη συνέχεια».

Τέλος αναφέρθηκε και στη μεταγραφική ενίσχυση, χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Δεν έχει φύγει κανείς, ούτε έχει έρθει κάποιος τη δεδομένη στιγμή. Εμάς το μυαλό μας είναι στα παιχνίδια που έρχονται. Όπως έχω πει ξανά, πάντως, η ομάδα χρειάζεται ποιοτικές μεταγραφές για να μπορέσει να βελτιωθεί και να πάει ακόμη πιο ψηλά»