Μανώλης Σιώπης, το πολυεργαλείο που είναι «όγδοος ξάδερφος με το γκολ και πέμπτος ξάδερφος με την ασίστ» (vid)

Από τα πλέον αγαπητά παιδιά στην Εθνική είναι ο Μανώλης Σιώπης.

i

©intime

Μανώλης Σιώπης, το πολυεργαλείο που είναι «όγδοος ξάδερφος με το γκολ και πέμπτος ξάδερφος με την ασίστ» (vid)

Ο Μανώλης Σιώπης κόντρα στο Γιβραλτάρ βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στη ζωή του. Από τα... αζήτητα του Ολυμπιακού, πολύτιμος για κάθε σύλλογο και την Εθνική Ελλάδας.

Σκόραρε ο Μανώλης Σιώπης. Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι «θα γκρεμίστηκε κανένας φούρνος».

Ένα παιδί που δείχνει ικανό να βγάλει 2-3 σερί 90λεπτα, με το γκολ δεν έχει και την καλύτερη σχέση. Ο ίδιος, άλλωστε, ο οποίος για όσους τον γνωρίζουν έχουν να λένε ότι είναι μεγάλη μορφή, έχει κάνει την αυτοκριτική του. Και το να αυτοσαρκάζεσαι στις μέρες μας είναι σπουδαίο πράγμα. Αυτός ο «τυπάρας» από τον Έβρο, λοιπόν, δεν είχε διστάσει να δηλώσει.

«Είμαι όγδοος ξάδερφος με τα γκολ και πέμπτος ξάδερφος με τις ασίστ». Τρόλαρε τον εαυτό του και δεν είναι κακό. Ενδεχομένως, αν ήταν πρωτοξάδερφος και με τα δύο να μην έπαιζε στην Τραπεζούντα, αλλά σε ομάδα τοπ 5 Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας. Ο Σιώπης χρειάστηκε να μετρήσει 22 γκολ με την Εθνική Ελλάδας για να σκοράρει και μάλιστα, ένα θαυμάσιο τέρμα.

Σε συλλογικό επίπεδο χρειάστηκε περισσότερο. Σε 321 ματς έχει ένα γκολ. Προσέξτε λεπτομέρεια. Στις 5/5/2019 πέτυχε το 7-2 κόντρα στην Ξάνθη. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ. Σημείωσε το έβδομο γκολ στο 95'. Για λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να μην είχε γκολ σε συλλογικό επίπεδο. Σε 343 ματς δύο γκολ...

Κι όμως, ο Μανώλης Σιώπης είναι πολύτιμος για κάθε προπονητή. Στον Ολυμπιακό που δεν είναι και το πιο απλό για έναν Έλληνα παίκτη να καθιερωθεί, μέτρησε μόλις τρία ματς. Το όνομά του έπαιζε για την ΑΕΚ και ντύθηκε στα «κιτρινόμαυρα», αλλά του Άρη. Είχε 27 αγώνες, 1 γκολ και 1 ασίστ τη σεζόν 2018-19 και μετακόμισε στη γειτονική Τουρκία. Δεν ήταν, βέβαια, όλα ιδανικά στον Άρη και την καριέρα του.

Ο τόπος καταγωγής του, άλλωστε, είναι μία ανάσα από τους γείτονες. Κατάγεται από το Τυχερό Έβρου. Εκεί μεγάλωσε ο γεννημένος στις 14 Μαϊου 1994 Έλληνας διεθνής. Έπαιζε σε Ακαδημία που συνεργαζόταν στον Ολυμπιακό, κατηφόρισε στον Πειραιά και το 2013 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Την περίοδο 2013-14 δόθηκε δανεικός στον Πλατανιά, όπου μέτρησε 18 ματς και την επόμενη σεζόν (2014-15) παραχωρήθηκε ελεύθερος στον Πανιώνιο. Σε τρεις σεζόν μέτρησε 101 συμμετοχές κι έτσι ο Ολυμπιακός τον πήρε πίσω. Όπως αναφέραμε, δεν κατάφερε να στεριώσει στο λιμάνι. Είχε τρεις συμμετοχές, πήγε στον Άρη, που είχε μία γεμάτη χρονιά και συνέχισε στην Τουρκία.

Καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το Γιβραλτάρ και άρχισε «με το δεξί» η Εθνική!
EURO

23:45 - 24.03.2023

Καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το Γιβραλτάρ και άρχισε «με το δεξί» η Εθνική!

Η Εθνική Ελλάδας δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικότερα το ταξίδι της στα προκριματικά του Euro 2024, με τη «γαλανόλευκη» να επικρατεί του Γιβραλτάρ (3-0) σε ένα παιχνίδι όπου είχε τρία (!) δοκάρια.

Τον Ιούλιο του 2019, υπέγραψε στην τουρκική Αλάνιασπορ κι έπαιξε εκεί παρέα με Μπακασέτα και Τζαβέλλα. Οι 73 αγώνες σε δύο χρόνια, του άνοιξαν τον δρόμο για την Τράμπζονσπορ. Έφυγε από το μέρος κοντά στα παράλια της Μεσογείου κι ανηφόρισε στον Πόντο τον Αύγουστο του 2021. Στην ομάδα της Τραπεζούντας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και στόχος ήταν η επιστροφή στην κορυφή.

Ο Σιώπης με τον Μπακασέτα τα κατάφεραν κι έζησαν μοναδικές στιγμές την περασμένη σεζόν. Πριν καν συμπληρωθούν δύο σεζόν στην Τουρκία, έχει 67 αγώνες. Τα τελευταία χρόνια πηγαίνουν όλο και καλύτερα για τον Σιώπη. Έγινε πατέρας, βασικός στην ομάδα του, πολύτιμος και στην Εθνική. Χρειάζεται ένα «μηχανάκι» ο Πογέτ στη μεσαία γραμμή για να απελευθερώσει τον Μπακασέτα, ασφαλώς τον Φορτούνη κι άλλους πιο δημιουργικούς παίκτες.

Μπέρδεψε το πούλμαν

Ο βραχύσωμος χαφ τον Νοέμβριο του 2016 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Ανδρών από τον Μίχαελ Σκίμπε, σε αντικατάσταση του τραυματία Παναγιώτη Ταχτσίδη, για τον αγώνα με τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Τον Μάιο του 2019 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική σε εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση με την Τουρκία ήττα με 2-1. Ίσως να ήταν τέτοια η χαρά του που μπέρδεψε τα πούλμαν και μπήκε σ' αυτό των Τούρκων!

Είπαμε το γκολ δεν το έχει. Αλλά και τι μ' αυτό. Τη δουλειά του την κάνει. Γι' αυτό και τον εμπιστεύονται οι προπονητές. Όπως για παράδειγμα, μπορεί να μην τον πάρει κάποιος για ιδιαίτερα στα αγγλικά. Αλλά καταλαβαίνεις τι θέλει να πει. Αυτό έχει σημασία. Να γίνεται η δουλειά. Κι ο Μανώλης αυτός που μπορεί το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Ο παίκτης που θέλει κάθε ομάδα.