Ο ένας πλοία, ο άλλος ξενοδοχεία: Ο αδερφός του Μάριου Ηλιόπουλου, Αντώνης και τα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Πάρο

Ο ένας πλοία, ο άλλος ξενοδοχεία: Ο αδερφός του Μάριου Ηλιόπουλου, Αντώνης και τα ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Πάρο

Sportal newsroom 13:01 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 10.06.2024

Βίοι αντίθετοι στον επιχειρηματικό κόσμο για τον Μάριο Ηλιόπουλο -ο οποίος αναλαμβάνει την ΑΕΚ- και τον αδερφό του, Αντώνη.

Ο Αντώνης Ηλιόπουλος ακολούθησε διαφορετική ναυτιλιακή δραστηριότητα από την υπόλοιπη οικογένεια και ασχολήθηκε με την ποντοπόρο ναυτιλία και διαθέτει επτά ξενοδοχεία στη Σαντορίνη και στην Πάρο.

Ποιος είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος στον οποίο παραχωρεί την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης;
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:27 - 10.06.2024

Ποιος είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος στον οποίο παραχωρεί την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης;

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αλλάζει σελίδα, αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης ετοιμάζεται να δώσει τα ηνία της ομάδας σε έναν προσωπικό του φίλο. Ποιος είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος που ετοιμάζεται να αναλάβει τις τύχες της Ένωσης;

Ο Αντώνης Ηλιόπουλος, μαζί με την σύζυγο του Κάλια, δημιούργησαν την εταιρεία Kanava Hotels & Resorts, και ανέπτυξαν ένα δίκτυο πολυτελών ξενοδοχείων.

Η εταιρία κατέχει επτά πολυτελή ξενοδοχεία στις Κυκλάδες και αναδεικνύει την ελληνική φιλοξενία μέσα από την αίσθηση οργανικής πολυτέλειας που αποπνέει. Τα ξενοδοχεία της, ενταγμένα στην αλυσίδα Marriott International, βρίσκονται στους πιο εμβληματικούς προορισμούς και αποτελούν ιδανική απόδραση για τον ταξιδιώτη που αναζητά μία αυθεντική εμπειρία.

Η ιστορία του ομίλου ξεκίνησε το 1993 όταν ο Αντώνης Ηλιόπουλος εγκαινίασε το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο νησί της Σαντορίνης, το Vedema, a Luxury Collection Resort. Η εταιρία επεκτάθηκε από τότε με το Mystique, a Luxury Collection Hotel το 2007 στην φημισμένη καλντέρα της Οίας και το 2018 με το Istoria, a Member of Design Hotels στην μαύρη παραλία του Περίβολου. Το 2019, επεκτάθηκε στην Πάρο με το άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου της στο νησί το Parīlio, a Member of Design Hotels ενώ το 2020 πρόσθεσε στην συλλογή της και το συγκρότημα Acron Villas Paros.

Μελισσανίδης: «Έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την ΑΕΚ, παραδίδω τα ηνία στον Μάριο Ηλιόπουλο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:58 - 10.06.2024

Μελισσανίδης: «Έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την ΑΕΚ, παραδίδω τα ηνία στον Μάριο Ηλιόπουλο»

Με προσωπική δήλωση ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Ένωση μετά από 11 χρόνια αλλά και την μεταβίβαση της ΑΕΚ στον εφοπλιστή Ηλιόπουλο

Σήμερα ο όμιλος Empiria, όπως λέγεται πλέον ο όμιλος ξενοδοχείων του Αντώνη Ηλιόπουλου, είναι ηγέτης στην τέχνη των υψηλών εμπειριών φιλοξενίας. Προσφέρει εξατομικευμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες υψηλών προδιαγραφών που ξυπνούν εσωτερική χαρά και ανεβάζουν την ελληνική φιλοξενία σε νέα ύψη.

Το 1989, ο Αντώνης αποκτά ένα νεοκλασικό αρχοντικό στη Σαντορίνη στο παραδοσιακό χωριό Μεγαλοχώρι. Ένα χρόνο μετά αγόρασε ένα οινοποιείο με τα αμπέλια του, όλα στο ίδιο χωριό.

Το 1993, ένα όμορφο ξενοδοχείο δημιουργήθηκε στον αμπελώνα και έγινε το πρώτο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο νησί, το Vedema Resort (αρχικά, Villa Vedema).

Το 2007, ο Αντώνης και η Κάλια επεκτάθηκαν βόρεια στο εμβληματικό χωριό της Οίας με το άνοιγμα του Mystique, που έγινε αμέσως ο πιο διάσημος ορισμός της πολυτέλειας στη Σαντορίνη.

Το 2018, το ζευγάρι οραματιστών μεταμόρφωσε το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό ενός θρυλικού κοινωνικού στη μαύρη αμμουδιά του Περίβολου.

Το 2019, ο Αντώνης και η Κάλια άνοιξαν την πρώτη τους τοποθεσία μακριά από την αιώνια αγάπη τους, τη Σαντορίνη. Στο νησί της Πάρου, το Parilio είναι ένα statement ξενοδοχείο που θεωρείται ως πύλη προς τις πραγματικές Κυκλάδες.

Το 2020, ο όμιλος παρουσίασε το Acron Villas, μια μοναδική συλλογή από είκοσι τέσσερις βίλες με minimal κυκλαδίτικη αισθητική.

Το 2022, άνοιξε το Cosme. Η τρίτη ιδιοκτησία τους στην Πάρο σχεδιάστηκε ως μια γιορτή ζωής, προσκαλώντας τους επισκέπτες να ζήσουν τη χαρά της ελευθερίας και να επιλέξουν πώς θα συνδεθούν, θα φανταστούν και θα απολαύσουν.

Το 2023, η Kanava Hotels and Resorts ονομάστηκε Empiria Group. Το νέο όνομα και η ξεχωριστή ταυτότητα ενώνουν τα ξενοδοχεία και τους ανθρώπους που εργάζονται με ένα κοινό ήθος.