Μαρκ Όφερμαρς: «Η καρδιά μου είναι 45% νεκρή, αλλά μη με λυπάσαι»
i

Μάρκ Όφερμαρς/Photo by Geert van Erven/Getty Images/Ideal Images

Μαρκ Όφερμαρς: «Η καρδιά μου είναι 45% νεκρή, αλλά μη με λυπάσαι»

Κώστας Τόπας 13:38 - 08.05.2023

Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και διεθνής με την Ολλανδία υπέστη εγκεφαλικό τον Δεκέμβριο και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σχετικά με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο αθλητικός διευθυντής της Αντβέρπ, Μαρκ Όφερμαρς, πρώην παίκτης της Άρσεναλ, της Μπαρτσελόνα και της Ολλανδίας, νοσηλεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από ένα εγκεφαλικό. 

Ο Όφερμαρς συνεχίζει να εργάζεται στην Αντβέρπ, αλλά προφανώς δεν μπορεί να το κάνει στο μέγιστο των οφελών του. Σε ηλικία 50 ετών, αφού αναγκάστηκε να φύγει από τον Άγιαξ, τον σύλλογο της ζωής του, λόγω μιας υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στην οποία ο σύλλογος διαπίστωσε ότι «είχε υπερβεί όρια».

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός έδωσε στο «Het LaatsteNieuws» την πρώτη του συνέντευξη μετά το εγκεφαλικό του. «Πρέπει να πάρω ανάσα όταν μιλάω πολύ και χρειάζεται ενέργεια για να παραμείνω συγκεντρωμένος. Η καρδιά μου είναι 45% νεκρή. Αλλά δεν πρέπει να με λυπάσαι. Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος, απλά πρέπει να μοιράσω την ενέργειά μου όσο καλύτερα μπορώ».

Από την άφιξή του στο Βέλγιο, η ομάδα της Αντβέρπ έχει βελτιωθεί πολύ και μόλις κατέκτησε το Κύπελλο της χώρας της.

«Εάν υπάρχουν σημαντικά θέματα ή συναντήσεις στην ημερήσια διάταξη, επικεντρώνομαι σε αυτά. Προτιμώ να πεθάνω εδώ παρά να μην κάνω τίποτα», κατέληξε ο Μαρκ Όφερμαρς.