Η σκιά του... Μπόνο «πλάκωσε» την Ισπανία, στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Μαρόκο!
i

Ο Γιασίν Μπόνο / © Intime

Η σκιά του... Μπόνο «πλάκωσε» την Ισπανία, στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Μαρόκο!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:50 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:31 - 07.12.2022

Σε ένα αδιανόητο φινάλε στη διαδικασία των πέναλτι, το Μαρόκο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, με ήρωα τον Μπόνο που είπε «όχι» στις εκτελέσεις των Σολέρ και Μπουσκέτς.

Το Μαρόκο ζει το όνειρο των «8», αποκλείοντας την Ισπανία στα πέναλτι (0-0 στη Κ.Δ.) με σκορ 3-0. Οι παίκτες του Λουις Ενρίκε  δεν ευστόχησαν ούτε μία φορά απέναντι στον Μπουνού, την ώρα που οι Άραβες ήταν εξαιρετικοί απέναντι από τον Σιμόν χάνοντας μόλις μία εκτέλεση.

Στο πρώτο μέρος οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι από τη «Φούριας Ρόχας». Πίεζαν πιο ψηλά, είχαν καλύτερα πατήματα στο γήπεδο και πίεζαν ουσιαστικότερα. Ωστόσο κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, με την πιο ωραία φάση να ανήκει στον Σέρχιο Ασένσιο.

Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί πίεσαν παραπάνω από ότι στο πρώτο, με το Μαρόκο να παραμένει πίσω και να προσπαθεί να φύγει στη κόντρα. Εν τέλει κανείς από τους δύο δεν κατόρθωσε να σκοράρει και το ματς οδηγήθηκε σε παράταση. Εκεί το μοτίβο συνεχίστηκε και το ματς κατέληξε στη παράταση, όπου οι Μαροκινοί ήταν πολύ καλύτεροι στις εκτελέσεις τους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στη κανονική διάρκεια και τη παράταση, έφταιγε η αστοχία εκατέρωθεν. Υπήρξαν φάσεις που αναρωτιόταν κανείς «πως χάθηκε αυτό;», με μεγαλύτερη αυτή του Σαντίρα στην παράταση. Όσον αφορά τα πέναλτι στις κακές εκτελέσεις των Ισπανών, οι οποίες ήταν «παιχνιδάκι» για τον Μπόνο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Αυτό ήταν το πρώτο ματς σε κανονική διάρκεια της φάσης των «16» που έληξε χωρίς σκορ. Μάλιστα, όλα τα προηγούμενα παιχνίδια είχαν τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Ραγκραγκούι θέλησε να «χτυπήσει» την Ισπανία στη ταχύτητα και για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το είχε καταφέρει. Αντιθέτως, ο Ενρίκε πήγε στη γνωστή «συνταγή» της κατοχής, η οποία φάνηκε να λειτουργεί. Στη παράταση και οι δύο κράτησαν το ίδιο μοτίβο. 

MVP: Δεν χρειάζεται συζήτηση, ο Μπουνού. Ο Μαροκινός κίπερ της Σεβίλλης έπιασε τα πέναλτι των Σολέρ και Μπουσκέτς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του στα προημιτελικά.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Μαρόκο (Ραγκράγκουι, 4-3-3): Μπούνου, Χακίμι, Μαζραουί, Άμραμπατ, Αγκέρ, Σάις, Ζίγες, Ουνάχι, Αμαλάχ, Μπουφάλ, Εν Νεσιρί

Ισπανία (Ενρίκε, 4-3-3): Σιμόν, Άλμπα, Λαπόρτ, Ροντρίγκο, Γιορέντε, Μπούσκετς, Πέδρι, Γκάβι, Όλμο, Φεράν, Ασένσιο

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τα δύσκολα δεν τελείωσαν για τους Μαροκινούς, οι οποίοι πλέον ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία - Ελβετία