Η Μπράγκα έκανε «πάρτι» κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα και περιμένει Μαρσέιγ ή Παναθηναϊκό

Μπάτσκα Τόπολα - Μπράγκα

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Η Μπράγκα έκανε «πάρτι» κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα και περιμένει Μαρσέιγ ή Παναθηναϊκό

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 22:55 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 15.08.2023

Η αποφασισμένη Μπράγκα πέρασε σαν... σίφουνας από την έδρα της Μπάτσκα Τόπολα (1-4) και «τσέκαρε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση, εκεί που περιμένει Παναθηναϊκό ή Μαρσέιγ.

Μπορεί το σκορ του πρώτου αγώνα να είχε ξεκαθαρίσει αρκετά τα πράγματα σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση, ωστόσο η Μπράγκα δεν... αστειεύτηκε ούτε στη ρεβάνς. Η Μπάτσκα Τόπολα αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και στο δεύτερο ματς, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από τους Πορτογάλους με 1-4

Με συνολικό σκορ 7-1, η ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε πήρε εύκολα την πολυπόθητη πρόκριση για τα play offs του Champions League, εκεί που θα περιμένει τον Παναθηναϊκό ή τη Μαρσέιγ. Να θυμίσουμε πως το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει των Μασσαλών στη Λεωφόρο με 1-0 και τη δεδομένη χρονική στιγμή η ρεβάνς στο «Βελοντρόμ» είναι σε εξέλιξη.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι από το πρώτο κιόλας λεπτό, με σκοπό να... τελειώσουν τη δουλειά. Στο 9ο λεπτό, ο Πίτσι με ένα δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ (0-1), ωστόσο οι Πορτογάλοι δεν έμειναν εκεί. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μπρούμα εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ομαδική προσπάθεια των συμπαικτών του και διαμόρφωσε το 0-2.

Η άμυνα της Μπάτσκα ωστόσο συνέχιζε να δέχεται ασφυκτική πίεση, με αποτέλεσμα στο 16ο λεπτό να δεχθεί και τρίτο γκολ. Ο Ντζαλό υποδέχτηκε την μπάλα έπειτα από κάθετη πάσα του Χόρτα και με ένα ιδανικό τελείωμα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη. Στο 20΄, το πάρτι... συνεχίστηκε καθώς ο Αλ Μουσράτι με ένα εξαιρετικό σουτ έκανε το 0-4.

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της... τιμής με τον Ρακόνιατς, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Ματέους για το 1-4.

Σε ότι αφορά το δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι Πορτογάλοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων, το σκορ παρέμεινε ίδιο (1-4) κι έτσι η Μπράγκα... πέταξε για τα play offs.

Γαλατά και Αϊντχόφεν έκαναν το καθήκον τους

Μετά την εύκολη επικράτηση μέσα στην έδρα της Ολίμπια Λουμπλιάνας στη Σλοβενία (0-3), η Γαλατά έκανε το καθήκον της και στη ρεβάνς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τον δρόμο της Μπράγκα για τα play offs. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Τουρκίας πήρε τη νίκη με 1-0, με τον Μάουρο Ικάρντι να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 24ο λεπτό.

Από την άλλη, η Αϊντχόφεν «απέδρασε» από την έδρα της Στούρμ Γκρατς (1-3) και σε συνδυασμό με το σκορ του πρώτου ματς (4-1) πήρε την πρόκριση δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στους Αυστριακούς.

Τέλος, η Ρέιντζερς ήταν ακόμη μία από τις ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μετά τη νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς απέναντι στη Σερβέτ, οι Σκωτσέζοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι στη ρεβάνς της Ελβετίας (1-1) και πήραν την πολυπόθητη πρόκριση.