Με λάμψη Μαρσέλο ισόπαλος στη φιλική ματσάρα ο Ολυμπιακός!
i

Η χειραψία Μαρσέλο και Μπακαμπού / © Intime

Με λάμψη Μαρσέλο ισόπαλος στη φιλική ματσάρα ο Ολυμπιακός!

Sportal newsroom 18:00 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:30 - 04.12.2022

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 3-3 στο φιλικό με την Σταντάρ Λιέγης στο δεύτερο φιλικό επί ισπανικού εδάφους. Δύο ασίστ ο ορεξάτος Μαρσέλο, ισάριθμα γκολ ο Ελ Αραμπί και ένα ο Μπακαμπού.

Κάτι παραπάνω από χορταστικό ήταν το δεύτερο και τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού επί ισπανικού εδάφους για τη χειμερινή προετοιμασία του, στο οποίο ήρθε ισόπαλος 3-3 με την Σταντάρ Λιέγης.

Την παράσταση «έκλεψε» ο Μαρσέλο, ο οποίος έδωσε στο... πιάτο δύο γκολ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ελ Αραμπί, που σκόραρε δις. Δίχτυα βρήκε και ο Μπακαμπού.

Οι Βέλγοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, πίεζαν τους «ερυθρόλευκους» από τα πρώτα λεπτά και στο 19' πήραν το προβάδισμα στο σκορ χάρη σε ένα πολύ ωραίο μακρινό σουτ του Ντάβιντα, στο οποίο δεν μπόρεσε να έχει αντίδραση ο Πασχαλάκης.

Στη συνέχεια η ομάδα του Μίτσελ ισορρόπησε την αναμέτρηση και έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με Μασούρα στο 27', Ροντρίγκες στο 30' και Κασάμι στο 35', αλλά δεν βρήκε δίχτυα με αποτέλεσμα το τελικό σφύριγμα του πρώτου μέρους να βρει τη βελγική ομάδα να προηγείται.

Ο Μπακαμπού / © Intime

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν πολύ διαφορετική, αφού ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος και στο 58ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσια, με τον Ελ Αραμπί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από συρτή σέντρα του Βρουσάι.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και με τον Μίτσελ να έχει προχωρήσει σε 6 αλλαγές, η Σταντάρ πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 64', όταν ο Οχιό πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κρίστινσον.

Μετά όμως ανέλαβε ο Μαρσέλο, ο οποίος είχε όρεξη και μέσα σε ένα τρίλεπτο «σέρβιρε» δυο γκολ για να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην ολική ανατροπή. Συγκεκριμένα, στο 74' έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μπακαμπού, εκείνος πλάσαρε σωστά και έγινε το 2-2, ενώ στο 76' ο Βραζιλιάνος βρήκε με υπέροχη σέντρα τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 3-2.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές ευκαιρίες με Μπακαμπού και Χάμες για να «κλειδώσει» τη νίκη, όμως δεν τις αξιοποίησε και το πλήρωσε, καθώς ο Οχιό ισοφάρισε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-3.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης (61' Κρίστινσον), Ρέαμπτσιουκ (61' Ρέαμπτσιουκ), Ρέτσος (61' Καλογερόπουλος), Ντόι (42' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (61' Ανδρούτσος), Εμβιλά, Κασάμι (46' Σαμασέκου), Μασούρας (61' Μπακαμπού), Αγκιμπού Καμαρά (61' Φορτούνης), Γκάρι Ροντρίγκες (46' Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ (46' Αραμπί).

Σταντάρ Λιέγης: Μποντάρτ, Μπόπε, Τσίμιροτ, Λαϊφης, Φόσεϊ, Ντόνουμ, Αλζάτε, Μπαλικβίσα, Ντάβιντα, Ζιάνι και Πέριτσα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Χένκινετ, Μελεγκόνι, Ντουσέν, Νεκάντιο, Ντα Σίλβα (71' Μπόλιεβιτς), Ράσκιν, Κουαβίτα, Τσάνακ, Ζίνκερναγκελ, Ντάγκους, Οχιό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η τελευταία φάση του αγώνα, όπου ο Οχιό με δεύτερο προσωπικό του τέρμα ισοφάρισε σε 3-3, ήταν και αυτή που στέρησε από τον Ολυμπιακό τη νίκη, σε ένα ματς στο οποίο βάσει της εικόνας του στο δεύτερο ημίχρονο την άξιζε.

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μαρσέλο, ο οποίος μέσα σε 3 λεπτά σημείωσε δύο ασίστ και γενικότερα η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο από το 60' όπου πέρασε σε αυτόν μέχρι και τη λήξη, ήταν κάτι παραπάνω από θετική.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Μπορεί ο Μαρσέλο σε 5 επίσημες συμμετοχές που έχει καταγράψει έως τώρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού να μην έχει ούτε μια ασίστ, όμως σήμερα μοίρασε δύο μέσα 3 λεπτά!

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Ο Ολυμπιακός επιστρέφει Ελλάδα και πριν την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας (15/12, 18:00) θα δώσει ακόμα ένα φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (10/12, 19:00).