Με οδηγό το πάθος του Βαλμπουενά
i

Ματιέ Βαλμπουενά / © Intime

Με οδηγό το πάθος του Βαλμπουενά

Διονύσης Βερβελές 23:35 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 01:40 - 12.02.2023

Στο «Βατερλό» της Νέας Φιλαδέλφειας ο κόσμος του Ολυμπιακού άφησε ελάχιστους στο απυρόβλητο. Και ο Γάλλος, ήταν ένας από αυτούς. Γιατί ήταν από τους λίγους που συνειδητοποίησαν τι έγινε.

Διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του. Κλεισμένα 38 για την ακρίβεια, ο Ματιέ Βαλμπουενά μπήκε αλλαγή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο κόσμος του Ολυμπιακού στα σχόλιά του, μετά το ματς, εξαίρεσε ελάχιστους. Και ο Γάλλος, ήταν ένας από αυτούς. Όχι γιατί κατάφερε να κάνει κάποια ξεχωριστή ενέργεια, αλλά για το πάθος του. Ήταν από τους λίγους που συνειδητοποίησαν τι έγινε.

Μπήκε μέσα, ανέβασε ένταση, είχε νεύρο. Κι αυτά, είναι στοιχεία που δείχνουν να λείπουν από την ομάδα. Δεν μπορείς να πας σε τόσο μεγάλα ματς με… απάθεια. Ακόμη κι αν κάνεις λάθος όπως του Βρουσάι ή αυτογκόλ όπως του Σαμασέκου. Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ναι, αλλά στον Ολυμπιακό. Κι αυτό που έχει ως παράπονο ο κόσμος, είναι πως δεν βλέπει το ανάλογο πάθος.

Δεν ήταν μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια αυτό βέβαια, έχουν υπάρξει αρκετά παραδείγματα. Μήπως το είδαμε πριν λίγες ημέρες στην Τούμπα; Όχι φυσικά, περισσότερο «γυάλιζε» το μάτι των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Και εκεί…

Αυτό είναι ένα ζήτημα άλλωστε που «αγγίζει» τον Μίτσελ. Δεν έχει καμία εικόνα η ομάδα σε σύγκριση με την ψυχολογική προετοιμασία αυτής, της πρώτης του θητείας. Βλέπεις τον Ολυμπιακό να μπαίνει στην Τούμπα και να δέχεται φάση στα είκοσι δευτερόλεπτα, τώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια γκολ νωρίς.

Βέβαια, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Ίσως έχει να κάνει και με την προσωπικότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών, το άγχος που υπάρχει, την πίεση. Πόσο τους επηρεάζει και στην τελική, αν το έχουν ή όχι… Ο Ματιέ πάντως το ‘χει και το έχει αποδείξει. Μόνο που ο Ματιέ, είναι για λίγα λεπτά πλέον και όχι για να σου πάρει μια σειρά αγώνων ως βασικός.

Το χρόνο άλλωστε, κανείς δεν τον νίκησε στο ποδόσφαιρο… Τουλάχιστον, ας αποτελέσει τον οδηγό για τους υπόλοιπους, για να σωθεί μια χρονιά που η ομάδα «δοκιμάζεται» κατά πολύ.