Με σούπερ Γκαρσία, η ΑΕΚ «καθάρισε» 3-0 και τον Λεβαδειακό

Με σούπερ Γκαρσία, η ΑΕΚ «καθάρισε» 3-0 και τον Λεβαδειακό

Κώστας Τσίλης 20:31 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 13.02.2023

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Γκαρσία και κέρδισε εύκολα και τον Λεβαδειακό με 3-0

Η ΑΕΚ δεν έκανε απέναντι στον Λεβαδειακό το καλύτερο της παιχνίδι. Ίσως μάλιστα ήταν αυτό που είχε την λιγότερη ενέργεια και ένταση. Παρόλα αυτά, πέτυχε την 13η συνεχόμενη νίκη της στη Νέα Φιλαδέλφεια και μάλιστα με 3-0. Κυρίως χάρη στο «πυρηνικό» της «όπλο» που λέγεται Λιβάι Γκαρσία. Διότι για να φτάσει η ΑΕΚ να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού και να κάνει πολύ εύκολη την ζωή της, χρειάστηκε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος να κάνει πολλή δουλειά και κυρίως σημαντική δουλειά.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ για περισσότερα από 35 λεπτά, ζορίστηκε αρκετά. Έδειχνε αφενός να της λείπει ενέργεια, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Και αφετέρου να δυσκολεύεται αρκετά να παίξει γρήγορα για να βρει τρόπους να ανοίξει την διπλή ζώνη άμυνας του Λεβαδειακού. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, πως η ΑΕΚ στο πρώτο ημίωρο του ματς, πάτησε ελάχιστα με οργανωμένες επιθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το κατάφερνε μόνο με στατικές φάσεις, αλλά και απ’ αυτές δεν μπορούσε να απειλήσει.

Χρειάστηκε να πάρει την κατάσταση πάνω του Γκαρσία στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, για να μπορέσει η ΑΕΚ να βρει την λύση στον αγωνιστικό γρίφο που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται. Ο Γκαρσία κέρδισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή και το έκανε γκολ στο 37’, κέρδισε και ένα πέναλτι, που έκανε γκολ ο Άμραμπατ στο 43’ και μάλιστα πήρε και την αποβολή του Τζημόπουλου. Και από την στιγμή που η ΑΕΚ πήγε με 2-0 στα αποδυτήρια, αλλά και με παίκτη παραπάνω, όλα πλέον είχαν γίνει πολύ απλά.

Πάντως ακόμα και όταν ο Αλμέιδα στο πρώτο 20άλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου έφερε από τον πάγκο και τον Γκατσίνοβιτς και τον Ελίασον και τον Μάνταλο και τον Τσούμπερ, πάλι η ΑΕΚ έδειχνε να μην μπορεί να πιάσει τον καταιγιστικό ρυθμό άλλων παιχνιδιών. Παρόλα αυτά, η ποιότητα της, έδωσε ένα ακόμα κερδισμένο πέναλτι από τον Φαν Βέερτ, που το έχασε ο Τσούμπερ, αλλά και ένα ακόμα γκολ από τον Φαν Βέερτ, το οποίο έδωσε έτοιμο ο Ελίασον. Για το τελικό 3-0.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (64’ Μάνταλος), Γιόνσoν, Άμραμπατ (64’ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (64’ Ελίασον), Γκαρσία (73’ Φαν Βέερτ), Αραούχο (64’ Τσούμπερ).

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Παζ, Χάμοντ (90’ Σαχπεκίδης), Μεχία (66’ Συμελίδης), Βινίσιους, Βρακάς (90’ Κωνσταντινίδης), Ντεντάκης (80’ Λιάγκας), Νίκας, Παναγιώτου, Τζημόπουλος, Σακό (46’ Νταμπό)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην διπλή ζώνη άμυνας με εννέα παίκτες του Λεβαδειακού πίσω από την μπάλα. Και το γκολ που βρήκε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία, ουσιαστικά ξεκλείδωσαν όχι μόνο την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά και τη νίκη.

MVP

Ο Λιβάι Γκαρσία και πάλι έκανε τα… πάντα. Έβαλε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το οποίο μάλιστα το είχε κερδίσει ο ίδιος. Ενώ με πολύ καλή προσωπική ενέργεια, κέρδισε και το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 2-0 της ΑΕΚ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε ίδια ενδεκάδα και το ίδιο σχήμα, που είχε και για το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, το οποίο δεν έγινε. Με δυο χαφ τον Σιμάνσκι και λίγο πιο μπροστά τον Γιόνσον, τον Αραούχο σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον Γκαρσία και τον Πινέδα με τον Άμραμπατ στα δυο άκρα. Από την άλλη μεριά, ο Γιάσμινκο Βέλιτς επέλεξε έναν σχηματισμό με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, που ήταν 5-4-1 και με τον Νίκα να είναι μόνος του στην κορυφή της επίθεσης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε από φάουλ και ήταν ο μοναδικός τρόπος που του έλειπε μέχρι τώρα για να βρει δίχτυα. Είχε σκοράρει με κεφαλιά, με σουτ, με πέναλτι. Και τώρα με το γκολ που έβαλε από απευθείας φάουλ συμπλήρωσε όλους τους τρόπους.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH

Η ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική έχει κομβικό παιχνίδι, καθώς ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσει την Κυριακή (19/2) τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όσο για τον Λεβαδειακό, παίζει πάλι Δευτέρα (20/2) και πάλι στην Αθήνα, αλλά με αντίπαλο τον Ατρόμητο.