Με τα μάτια πάνω στον Σιντιμπέ
i

Σιντιμπέ/©Intime

Με τα μάτια πάνω στον Σιντιμπέ

Κώστας Τσίλης 01:50 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 01:59 - 29.11.2022

Η μίνι προετοιμασία της ΑΕΚ, μπορεί να "βγάλει" τον Γάλλο ακραίο μπακ απολύτως έτοιμο για να πάρει φανέλα βασικού

Για όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που είναι παρόντες στην Ολλανδία, έχει μεγάλη σημασία να βγάλουν σωστά το πρόγραμμα αυτής της μίνι προετοιμασίας του Ματίας Αλμέιδα. Άλλωστε είχαν δουλέψει στο Αλκμαάρ και το περασμένο καλοκαίρι, ξέρουν καλά πως η δουλειά είχε βοηθήσει πολύ και τους ίδιους ατομικά αλλά και την συνολική εικόνα της ομάδας. Όμως η αλήθεια είναι, πως για κάποιους παίκτες αυτή η μίνι προετοιμασία έχει ένα παραπάνω ειδικό βάρος. Όπως για παράδειγμα για τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.

Ο Γάλλος μπακ ήρθε στην ΑΕΚ τον περασμένο Σεπτέμβρη. Και όχι μόνο δεν πρόλαβε να ακολουθήσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας του Αλμέιδα. Αλλά επί της ουσίας πέρασε ολόκληρο το καλοκαίρι όντως ανενεργός. Ελεύθερος από την Μονακό από τον Ιούνιο, ήρθε στην ΑΕΚ έχοντας κάνει μόνο διακοπές και ατομικό πρόγραμμα δουλειάς. Ως εκ τούτου χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να μπορέσει να βρει τον αγωνιστικό ρυθμό και τα πατήματα του. Ίσως τον περισσότερο χρόνο απ' όλους. 

Πρόλαβε πάντως πριν την διακοπή, να πάρει ματς με την φανέλα της ΑΕΚ. Ακόμα και ως βασικός. Όμως δεδομένα ο Αλμέιδα περιμένει πολλά περισσότερα από έναν ποδοσφαιριστή της κλάσης και της αξίας του Σιντιμπέ. Κάτι που περνάει και μέσα από τον βαθμό ετοιμότητας του Γάλλου μπακ. Το χρειαζόταν ο Σιντιμπέ να μπορέσει να δουλέψει σ' ένα πρόγραμμα προετοιμασίας σαν αυτό που θα κάνει τώρα η ΑΕΚ στην Ολλανδία. Έστω και αν δεν έχει την ίδια διάρκεια όπως το περασμένο καλοκαίρι. 

Είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα θα έχει τα μάτια του στραμμένα πάνω στην δουλειά που θα κάνει ο Γάλλος μπακ. Και στο πόσο πολύ μέσα απ' αυτή την δουλειά, θα αυξάνει τον βαθμό ετοιμότητας του. Ο Αργεντινός τεχνικός στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος είχε δει τον Λάζαρο Ρότα σε γενικές γραμμές να κάνει πολύ σωστά την δουλειά στο δεξί άκρο της άμυνας. Αλλά προφανώς και όταν ένας παίκτης με την ποιότητα του Σιντιμπέ, θα είναι στο 100% της ετοιμότητας του, θα αποτελεί μια πολύ σημαντική επιλογή, στην αγωνιστική εξίσωση του Αλμέιδα. Και αυτό περνάει μέσα από την δουλειά που θα κάνει ο Γάλλος μπακ σ' αυτή την εμβόλιμη προετοιμασία της ΑΕΚ.