Με τον Ολυμπιακό στη Βουδαπέστη: Αυτός είναι ο αετός στο γήπεδο της Φερεντσβάρος ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για την ΑΕΚ! (vid)

Με τον Ολυμπιακό στη Βουδαπέστη: Αυτός είναι ο αετός στο γήπεδο της Φερεντσβάρος ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση για την ΑΕΚ! (vid)

Sportal newsroom 23:22 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 22.02.2024

Έξω από τη «Groupama Arena» βρίσκεται ένας ατσάλινος αετός, τον οποίο έχει φτιάξει ο Ούγγρος καλλιτέχνης, ο οποίος έφτιαξε και τον Δικέφαλο αετό, που είναι έξω από την «OPAP Arena».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Ουγγαρία με αφορμή το παιχνίδι εναντίον της Φερεντσβάρος, το οποίο και θα κρίνει τη συνέχεια του στο Europa Conference League. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς στο γεμάτο «Καραϊσκάκης» χάρη στο γκολ του Αγιούμ Ελ Κααμπί και τώρα θέλουν να ολοκληρώσουν τη δουλειά, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Στη Βουδαπέστη βρίσκεται και το Sportal, προκειμένου να σας μεταφέρει το κλίμα από εκεί εν όψει της ρεβάνς των «ερυθρόλευκων» με την ουγγρική ομάδα. Και αφού σας μετέφερε το ρεπορτάζ από την προπόνηση της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σας δίνει και εικόνα από τον επιβλητικό ατσάλινος αετό, ο οποίος είναι έξω από την «Grupama Arena».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω αετός, ο οποίος βρίσκεται έξω από το γήπεδο της Φερεντσβάρος, αποτέλεσε έμπνευση για την ΑΕΚ, που όπως είναι γνωστό έξω από το γήπεδο της έχει έναν ατσάλινο Δικέφαλο αετό. Μάλιστα και οι δύο αετοί είναι δημιουργήματα του ίδιου καλλιτέχνη. Ο λόγος για τον Ούγγρο Γκάμπορ Μίκλος Στζόκε.

Δείτε το σχετικό βίντεο: