Μέσι, Κριστιάνο και Νεϊμάρ: Αστέρες του ποδοσφαίρου που εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα (vids)

Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο & Νεϊμάρ

Μέσι, Κριστιάνο και Νεϊμάρ: Αστέρες του ποδοσφαίρου που εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα (vids)

Κώστας Τόπας 09:26 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 31.05.2023

Οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ βρίσκονται στη λίστα με τους αστέρες του ποδοσφαίρου που έχουν απασχολήσει την δικαιοσύνη.

Τα εγκλήματα των ποδοσφαιριστών έχουν εξαπλωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα, καθώς υπάρχουν παίκτες που κατηγορήθηκαν για μεγάλα εγκλήματα και δεν φυλακίστηκαν και άλλοι που πέρασαν το υπόλοιπο της ποδοσφαιρικής τους καριέρας στις φυλακές.

Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι είχε πρόβλημα με την εφορία στην Ισπανία όσο έπαιζε με την Μπαρτσελόνα και πλήρωσε μέχρι στιγμής το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Το δικαστήριο της Βαρκελώνης είχε καταδικάσει τον Μέσι και τον πατέρα του σε φυλάκιση 21 μηνών, αφού κρίθηκαν ένοχοι για τρεις κατηγορίες φοροδιαφυγής. Ο «Pulga» άσκησε έφεση κατά της ποινής φυλάκισής του και κατέβαλε τα απαιτούμενα ποσά.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Ισπανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο τη σεζόν 2017, όσο άνηκε δηλαδή στην Ρεάλ Μαδρίτης, για εξαπάτηση των αρχών και φοροδιαφυγή. Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Πορτογάλος απέφυγε φόρους 14,7 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2011 και 2014. Ο Ρονάλντο συνήψε συμφωνία με το δικαστήριο της Μαδρίτης με την κατηγορία της φοροδιαφυγής και πριν πληρώσει πρόστιμο 18,8 εκατομμυρίων ευρώ, πήγε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 23 μηνών, αλλά οι κατάδικοι στην Ισπανία δεν εκτίουν την ποινή εάν είναι για διάστημα μικρότερο των δύο ετών

Ασράφ Χακίμι

Σοκ προκάλεσε πριν από μερικούς μήνες στον ποδοσφαιρικό κόσμο και τη Γαλλία η υπόθεση βιασμού στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Ασράφ Χακίμι. Αρχικά υπήρξε σχετική καταγγελία από νεαρή γυναίκα, με τον Μαροκινό πλέον να κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και να βρίσκεται υπό δικαστική επιτήρηση. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του πάντως, το φερόμενο θύμα έχει στόχο να εκβιάσει τον σταρ των Παριζιάνων, με τις κατηγορίες εις βάρος του να μη στέκουν.

 «Η κατήγορος έχει αρνηθεί να υποβληθεί στις οποιεδήποτε εξετάσεις. Δεν μπόρεσε να αντικρίσει τον πελάτη μου και οι κατηγορίες της βασίζονται μόνο σε όσα λέει. Φαίνεται πως ο κ. Χακίμι είναι θύμα εκβιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Equipe.

Ντόουγκλας Κόστα

Παίζοντας επί του παρόντος στη Major League Soccer ως δανεικός από την Γκρέμιο, ο 31χρονος Βραζιλιάνος κινδυνεύει να συλληφθεί εάν ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα του. Το 8ο Οικογενειακό Δικαστήριο του Porte Alegre της Βραζιλίας εξέδωσε το ένταλμα την Παρασκευή 26 Μαΐου, καθώς ο Ντόουγκλας Κόστα κατηγορείται ότι δεν έχει καταβάλλει διατροφή. Ο νομικός εκπρόσωπος του Κόστα, Σέρχιο Κεϊρόζ, επιβεβαίωσε ότι ο παίκτης σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης προκειμένου να διασφαλίσει ότι «η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

Κουίνσι Πρόμες

Ο Ολλανδός διεθνής μεσοεπιθετικός, Κουίνσι Πρόμες, ο αστέρας της ρωσικής ομάδας Σπαρτάκ Μόσχας, κατηγορήθηκε ότι εισήγαγε περισσότερα από 1.362 κιλά κοκαΐνης το 2020 στην Ολλανδία. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, πρόκειται για δύο παρτίδες των 650 κιλών και 713 κιλών, οι οποίες είχαν εντοπιστεί το 2020 στο λιμάνι της Αμβέρσας μέσα σε κοντέινερ. Η δίκη θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ στις 5 Ιουνίου και αν ο διεθνής παίκτης δεν μεταβεί στην Ολλανδία, το δικαστήριο μπορεί να αντιμετωπίσει την υπόθεση χωρίς την παρουσία του, αλλά με εξουσιοδοτημένο δικηγόρο του.

Νεϊμάρ

Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε κορίτσι σε ξενοδοχείο στη γαλλική πρωτεύουσα το 2019. Ο «Νεϊ» υπερασπίστηκε τον εαυτό του μέσω βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο ξεκαθάρισε το θέμα και αποκάλυψε όλα τα μηνύματα που υπήρχαν ανάμεσα σε αυτόν και εκείνη την κοπέλα, στα οποία ήταν ξεκάθαρο ότι προσπαθούσε να τον αναγκάσει να κάνει σεξ μαζί της.

Χαβιέ Μασεράνο

Ο εισαγγελέας της Ισπανίας απήγγειλε κατηγορίες στον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, Χαβιέ Μασεράνο για φοροδιαφυγή, κατά την περίοδο 2011-2012. Ο Ισπανός απέφυγε φόρους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ παραχωρώντας τα διαφημιστικά του δικαιώματα σε εταιρείες σε χώρες φορολογικών παραδείσων. Ο Μασεράνο παραδέχτηκε αυτή την κατηγορία και η κρίση επιλύθηκε καταβάλλοντας τα απαιτούμενα ποσά και δεν του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης για περίοδο που κυμαινόταν από ένα έτος έως 5 χρόνια.