Ο Μέσι παρακαλούσε τον Γκουαρδιόλα να πάει στην Σίτι όταν έφυγε από την Μπαρτσελόνα - Ο αποκαλυπτικός διάλογος τους

Λιονέλ Μέσι & Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Intime

Ο Μέσι παρακαλούσε τον Γκουαρδιόλα να πάει στην Σίτι όταν έφυγε από την Μπαρτσελόνα - Ο αποκαλυπτικός διάλογος τους

Κώστας Τόπας 15:33 - 29.11.2023

Το φως της δημοσιότητας είδε ένας διάλογος μεταξύ Λιονέλ Μέσι και Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Αργεντινό αστέρα να παρακαλάει τον Καταλανό τεχνικό να τον πάρει μαζί του στη Μάντσεστερ Σίτι, λίγο πριν αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα.

Ο Λιονέλ Μέσι παρακάλαγε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να υπογράψει στη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2020, όταν ξέσπασε η κρίση μεταξύ του Αργεντινού και του διοικητικού συμβουλίου της Μπαρτσελόνα υπό την προεδρία του Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και η οποία αποκρυσταλλώθηκε με την αποστολή μπουροφάξ από τον επιθετικό ζητώντας την αποχώρησή του από το «Καμπ Νόου».

Έτσι το εξηγεί ο δημοσιογράφος, Μάρτι Περαρνάου στο βιβλίο του «God save Pep». Ένα βιβλίο στο οποίο, όπως συνηθίζει, ο συγγραφέας συνδυάζει τη βαθιά γνώση με μια ευέλικτη αφήγηση για να καταγράψει τα επτά χρόνια του Πεπ Γκουαρδιόλα στο τιμόνι της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς προηγουμένως έκανε ανασκόπηση στα στάδια του στη Μπαρτσελόνα και στη Μπάγερν Μονάχου.

Στο κεφάλαιο με τίτλο «I just want to break it», ο συγγραφέας τοποθετεί τη δράση τον Αύγουστο του 2020.

Ο Γκουαρδιόλα επέστρεφε στο Μάντσεστερ μετά την ήττα από την Λυών στο Champions League 2019/20 κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης που διεξήχθη στη Λισαβόνα, όπου η Μπαρτσελόνα έχασε ένα με οδυνηρό τρόπο, με 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου λίγες μέρες πριν, στις 14 Αυγούστου. 

window.setTimeout(function (){const cssHref='https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566';if (!document.querySelector(`[href="${cssHref}"]`)){let scriptCss=document.createElement('link');scriptCss.href=cssHref;scriptCss.rel='stylesheet';scriptCss.type='text/css';document.body.appendChild(scriptCss);}const scriptSrc='https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js';if (!document.querySelector(`[src="${scriptSrc}"]`)){let scriptTag=document.createElement('script');scriptTag.src=scriptSrc;scriptTag.defer=true;scriptTag.onload=function (){let widgetLoaderConfig={CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com',ODD_CLIENT: 'default',APP_LINK: 'desktop',API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/',API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e',LANG: 'el',REQUEST_INTERVAL: 30,ENABLE_BET_SLIP: false,AUTHOR: false,THEME: "light",TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr",LINK_OPTIONS_V2: {'player': {'url': '/podosfairo/paixtes/{playerId}'},'team': {'url': '/podosfairo/{teamId}'},'tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{tournamentId}'},'match': {'url': '/podosfairo/agonas/{matchId}','sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'}},'configuration': {'newWindow': false},'standings_tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{standingsId}/vathmologies'}}};window.setTimeout(function (){new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}, 200);};document.head.appendChild(scriptTag);} else {new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}}, 0);

Τότε ήταν που ο Πεπ Γκουαρδιόλα διάβασε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε: «Γεια σου Πεπ, πώς είσαι;» Είναι από τον ίδιο τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πληγωμένος από την ταπείνωση από τους Βαυαρούς «έχει πάρει την απόφασή του. Φεύγει. Και θέλει να μάθει αν μπορεί να συναντήσει ξανά τον δάσκαλό του. Έχει πάρει την απόφασή του».

Ο Μάρτι Περαρνάου εξηγεί ότι μια συνάντηση πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα στο σπίτι του Γκουαρδιόλα στη Βαρκελώνη, η δεύτερη από τότε που ο προπονητής είχε φύγει από την Μπαρτσελόνα το 2012. Και τότε ήταν που ο Αργεντινός μετέφερε την επιθυμία του να παίξει ξανά υπό τον ίδιο.

Ο Μέσι μετέφερε στον Καταλανό τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι τις διαφορές του με τους διευθυντές της Μπάρτσα και ιδιαίτερα με τον τότε πρόεδρο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, από τον οποίο ένιωθε «εξαπατημένος και προδομένος». «Βρέχει πολύ στο Μάντσεστερ», απάντησε ο Πεπ, πριν μιλήσει για ώρες για το θέμα.

Ο Γκουαρδιόλα ήταν διατεθειμένος να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τη Σίτι εάν γινόταν η μεταγραφή, της οποίας θα έπρεπε να ηγούνται ο Φεράν Σοριάνο, εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου του Μάντσεστερ, και ο Χόρχε Μέσι, ο πατέρας και εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή. Το βασικό εμπόδιο είναι ότι έχει ένα χρόνο από το συμβόλαιό του με την Μπάρτσα, προστατευόμενος με ρήτρα 750 εκατ. ευρώ.

Το τέλος της ιστορίας είναι γνωστό, αλλά το βιβλίο του Μάρτι Περαρνάου αφήνει αυτόν τον σύντομο, αλλά χυμώδη διάλογο για να κλείσει το κεφάλαιο:

Γκουαρδιόλα: Στο Μάντσεστερ προπονούμαστε πολύ σκληρά...

Μέσι: Θα προπονηθώ σκληρά, δεν ανησυχώ.

Γκουαρδιόλα: Και συνεχίζω να κάνω μεγάλες συζητήσεις τακτικής. Ίσως βαρεθείς...

Μέσι: Θα αντέχω. Θα τα αντέξω όλα όσα κάνεις.

Γκουαρδιόλα: Λέο, μεγαλώσαμε. Ίσως δεν αντέχουμε άλλο ο ένας τον άλλον

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }