Τι απέγινε η ζωή του «Bobo» Βέργκχορστ που τα έβαλε με τον Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (vid)

Βουτ Βέργκχορστ & Λιονέλ Μέσι

Τι απέγινε η ζωή του «Bobo» Βέργκχορστ που τα έβαλε με τον Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (vid)

Κώστας Τόπας 09:11 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 10.12.2023

Πέρασε ένας χρόνος από όταν ο Λιονέλ Μέσι τα έβαλε με τον Βουτ Βέργκχορστ και μας χάρισε μία από τις πιο επικές στιγμές σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πριν από ένα χρόνο σημειώθηκε η πιο τεταμένη στιγμή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ 2022. Η εθνική Αργεντινής αντιμετώπισε την Ολλανδία και ο Λιονέλ Μέσι ήταν πολύ πιο μαχητικός από ότι συνήθως, θυμωμένος για τις προηγούμενες δηλώσεις και το πώς οι Ολλανδοί τον παρενόχλησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μία από τις αξέχαστες καταστάσεις ήταν η κόντρα του Αργεντινού αστέρα με τον Βόουτ Βέγκχορστ, ο οποίος από τότε κέρδισε το παρατσούκλι «Bobo». Τι απέγινε η ζωή του επιθετικού που αντιμετώπισε τον Μέσι και πήγε τα προημιτελικά στα πέναλτι;

Οι δανεισμοί και η Χόφενχαϊμ

Στη φυσούνα υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων, μετά το τέλος της αναμέτρησης της Αργεντινής με την Ολλανδία. Ο υψηλόσωμος επιθετικός έμεινε και κοίταζε επίμονα τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό, ο οποίος ετοιμάζονταν να κάνει δηλώσεις. Τότε, ο Μέσι του απευθύνθηκε και τον ρώτησε «Que miras bobo?», που σημαίνει «τι κοιτάς χαζούλη;».

Λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά το σκηνικό και αφού σημείωσε τα δύο γκολ με τα οποία η Ολλανδία επέστρεψε από το 0-2 αλλά έχασε στα πέναλτι από την Αργεντινή, ο Βέγκχορστ υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη μορφή δανεισμού από την Μπέρνλι. Αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» πλήρωσαν σχεδόν τρία εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν με κανονική μορφή και να τον παραχωρήσουν εκ νέου δανεικό στη Μπέρνλι.

Μόλις τελείωσε η σεζόν τον Ιούνιο, ο Βέγκχορστ έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» με μόλις δύο γκολ σε 31 αγώνες, αν και ξεκίνησε μόνο σε 20 από αυτούς. Ήδη στην πρώτη του νέα εμφάνιση με τη φανέλα της Μπέρνλι, ο Ολλανδός αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς όταν μπήκε από τον πάγκο σε ένα φιλικό προετοιμασίας με την Γκενκ στις 22 Ιουλίου, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.

Μετά από δύο ακόμη φιλικούς αγώνες, επιβεβαιώθηκε νέος δανεισμός. Αυτή τη φορά στη Χόφενχαϊμ της Bundesliga. Εκεί χρησιμοποιεί το νούμερο 10 και έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους. Εως τώρα μετράει τέσσερα γκολ σε 13 αγώνες, όλα ως βασικός. Συνεχίζει να παίζει με την εθνική του ομάδα, την Ολλανδία, όπου συμμετείχε στο Nations League και στα προκριματικά του Euro, πετυχαίνοντας τρία γκολ σε οκτώ παιχνίδια.

«Τι κοιτάς ρε βλάκα»: Οι πικάντικες φράσεις του Μέσι κατά του Βέγκχορστ

«Τι κοιτάς, βλάκα;» Ο Μέσι επανέλαβε μερικές φορές στην αρχή της συνέντευξης μετά την νίκη της «Αλμπισελέστε» με μια ξεκάθαρη χειρονομία σύγχυσης, μέχρι που τα έλυσε όλα με ένα «προχώρα και φύγε». Ο αποδέκτης αυτών των λέξεων; Ο Βουτ Βέγκχορστ, με τον οποίο ο Αργεντινός αρχηγός είχε αρκετές συγκρούσεις στο χορτάρι.

🔴Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!