Το σχέδιο της MLS να προστατεύσει τον Μέσι και να τον στείλει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Ira L. Black - Corbis/Getty Images/Ideal Images

Το σχέδιο της MLS να προστατεύσει τον Μέσι και να τον στείλει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Κώστας Τόπας 15:30 - 01.11.2023

Στο MLS είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τον Λιονέλ Μέσι, ώστε το 2026 ο Αργεντινός αστέρας να μπορέσει να παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ποδόσφαιρο θα μπορούσε τότε να είναι στο απόγειο της δημοτικότητάς του σε μια χώρα που μέχρι τότε ήταν πιο ένθερμη για το μπάσκετ και το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Εν μέρει χάρη στον Λιονέλ Μέσι. Αν το ποδόσφαιρο εκεί ήταν ήδη στο άνθος του, η άφιξη του οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας ενίσχυσε τις φιλοδοξίες των Ηνωμένων Πολιτειών να ρίξουν τα φώτα της δημοσιότητας στο ποδόσφαιρο.

Ο Λιονέλ Μέσι θα είναι 39 ετών στην έναρξη του επόμενου Μουντιάλ και σίγουρα αποτελεί ερωτηματικό αν αυτό στις ΗΠΑ θα είναι το τελευταίο του.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026; Νομίζω ότι όχι. Ήταν το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ», δήλωσε ο Μέσι τον Ιούνιο. «Θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα, αλλά κατ 'αρχήν, δεν θα παίξω όχι στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.»

Πάντως, Σύμφωνα με τον μάνατζερ παικτών, Μπρούν Σάτιν, η Major League Soccer θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τον Λιονέλ Μέσι και να του προσφέρει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που συνδιοργανώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Όλοι είναι θετικοί, λένε ότι τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας στο ποδόσφαιρο, γιατί, όπως είδαμε, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με άλλα αθλήματα. Είναι απολύτως αναμφισβήτητο ότι φέρνει αίγλη σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο και ότι προκαλεί ενδιαφέρον πέρα ​​από ποδόσφαιρο. Ο Μέσι ξεφεύγει πολύ από τα σύνορα του ποδοσφαίρου», είπε ο ατζέντης Μπρούνο Σατίν.