Μηνύματα στήριξης στον Σάουθγκεϊτ την ώρα που ο Τούχελ περιμένει τις εξελίξεις
i

Σάουθγκεϊτ/©Twitter

Μηνύματα στήριξης στον Σάουθγκεϊτ την ώρα που ο Τούχελ περιμένει τις εξελίξεις

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:17 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ξεκίνησε το σήριαλ για το μέλλον του 52χρονου προπονητή στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας.

Ο αποκλεισμός της εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενδεχομένως να προκαλέσει εξελίξεις στο εσωτερικό της. Ο προπονητής της ομάδας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών της Γούλβς, που ζήτησαν την απομάκρυνση του. Την ίδια ώρα ο 52χρονος προπονητής έχει στη στήριξη των διεθνών και της Ομοσπονδίας που επιθυμούν την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας. 

Ο Χάρι Μαγκουάιρ χαρακτήρισε καταπληκτικό τον προπονητή του στην εθνική ομάδα. Ο Ντέκλαν Ράις ευχήθηκε να μείνει ο Σάουθγκεϊτ στα «λιοντάρια». 

Αρκετοί πρώην Άγγλοι διεθνείς έσπευσαν να στηρίξουν τον προπονητή της Αγγλίας. Ο Πολ Πάρκερ δήλωσε: «Πρέπει να είναι και στο επόμενο τουρνουά. Έχει πετύχει απίστευτα πράγματα για τη χώρα του. Πήγε στους ημιτελικούς και ήταν στον τελικό (του Euro). Πρέπει να το κάνει ξανά γιατί υπάρχουν παίκτες, νεότεροι παίκτες, για να μας πάνε μπροστά». Ο πρώην προπονητής της Αγγλίας Σαμ Άλαρνταϊς τόνισε με τη σειρά του: «Θα εκπλαγώ αν δεν συνεχίσει τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο όταν είσαι προπονητής από το να βλέπεις μια ομάδα να είναι δυνατή σε διεθνές επίπεδο. Κάθε προπονητής θέλει να συνεργαστεί με τους καλύτερους και νομίζω ότι είναι ο καλύτερος που είχε η Αγγλία εδώ και πολλά χρόνια. Στο τέλος ελπίζουμε να καταφέρουμε να κερδίσουμε ένα τουρνουά».

Ο Γκάρι Νέβιλ είπε: «Θα ήθελα πολύ να μείνει ο Γκάρεθ για άλλα δύο χρόνια. Θα ήθελα να μείνει και μετά, είτε ως προπονητής είτε σε κάποιο ρόλο στην ομοσπονδία». Ο Πίτερ Σίλτον δήλωσε σχετικά: «Ο Σάουθγκεϊτ πρέπει να παραμείνει προπονητής της Αγγλίας. Έχουμε τη βάση μιας ομάδας που θα κατακτήσει τελικά ένα μεγάλο τρόπαιο. Το μέλλον φαίνεται λαμπρό». 

Ο Σάουθγκεϊτ είναι προβληματισμένος και δεν ανοίγει τα χαρτιά του: «Υπάρχουν πολλά πράγματα στο μυαλό μου που είναι πραγματικά αντικρουόμενα αυτή τη στιγμή. Θέλω να βεβαιωθώ, αν είναι το σωστό να μείνω. Είναι σίγουρο ότι έχω την ενέργεια να το κάνω. Είναι δύσκολο να σκεφτώ σωστά τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες. Σου παίρνει πολλή ενέργεια όταν περνάνε τόσα πολλά από το μυαλό σου. Θέλω να πάρω τη σωστή απόφαση σε κάθε περίπτωση. Δεν νομίζω ότι είναι τώρα η ώρα να πάρω μια τέτοια απόφαση. Ούτε τις επόμενες μέρες».

Ο προπονητής της Αγγλίας μίλησε για την απογοήτευση του μετά τον χαμένο τελικό του Euro 2020 με αντίπαλο την Ιταλία: «Δεν νομίζω ότι τον ξεπέρασα. Όμως τώρα είναι διαφορετικά. Δεν είμαι σίγουρος τι περισσότερο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει. Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους και νομίζω ότι οι παίκτες μας έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα με το σωστό τρόπο». Το συμβόλαιο του Σάουθγκεϊτ λήγει στο τέλος του 2024 μετά την ολοκλήρωση του Euro στη Γερμανία. 

Στο μεταξύ ρεπορτάζ από την Αγγλία αποκαλύπτουν ενδιαφέρον του Τόμας Τούχελ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία στην εθνικής Αγγλίας. Όμως σε περίπτωση που παραιτηθεί ο Σάουθγκεϊτ, η ομοσπονδία θα επιδιώξει να αναλάβει την καθοδήγηση της ομάδας κάποιος βρετανός προπονητής. Οι υποψήφιοι προς το παρόν είναι ο Γκράχαμ Πότερ, ο Μπρένταν Ρότζερς και ο Έντι Χάου.