«Apotheosis - Η βραδιά που γίναμε ήρωες» - Η Μίλαν θυμήθηκε τον θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα του Κρόιφ στο ΟΑΚΑ (vid)

«Apotheosis - Η βραδιά που γίναμε ήρωες» - Η Μίλαν θυμήθηκε τον θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα του Κρόιφ στο ΟΑΚΑ (vid)

Κώστας Τόπας 12:34 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 29.05.2024

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο η Μίλαν θυμήθηκε το ιστορικό και μεγαλειώδες 4-0 απέναντι στη Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ στο ΟΑΚΑ, το 1994.

30 χρόνια μετά από μια από τις πιο αξέχαστες βραδιές στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, η Μίλαν γιορτάζει και ξαναζεί το εξαιρετικό κατόρθωμα των «ροσονέρι» στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στις 18 Μαΐου 1994 εναντίον της Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, στις 18 Μαΐου του 1994, οι «ροσονέρι» κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης, διαλύοντας με 4-0 τους «μπλαουγκράνα».

Η Μίλαν ανήρτησε στα social media ένα βίντεο αφιέρωμα για το σπουδαίο αυτό κατόρθωμα με τίτλο «Apotheosis - The night we made heroes».

Η ταινία ντοκιμαντέρ, που διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα, αφηγείται και επαναλαμβάνει τα βασικά στάδια ενός εκπληκτικού ταξιδιού σε μια κομβική χρονιά για τη Μίλαν και τον πρόεδρό της, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η ιστορία μιας επιτυχίας που βιώθηκε παράλληλα εκτός και εντός του ποδοσφαιρικού σύμπαντος, χάρη στους πρωταθλητές που ξαναγεννήθηκαν από τις στάχτες τους μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1993 στο Μόναχο από τη Μαρσέιγ και ικανοί να ανατρέψουν κάθε δυσμενή πρόγνωση και να καταλήξουν σε ήρωες στην Ελλάδα.

Στο βίντεο μιλάνε πρωταγωνιστές της Μίλαν για την αξιομνημόνευτη χρονιά, με αποκορύφωμα το 14ο Scudetto και τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία των «ροσονέρι.

Ομογενής επιχειρηματίας διαπραγματεύεται για την αγορά της Σεντ Ετιέν!
LIGUE 1

21:11 - 13.05.2024

Ομογενής επιχειρηματίας διαπραγματεύεται για την αγορά της Σεντ Ετιέν!

Η Σεντ Ετιέν ανακοίνωσε ότι είναι σε διαπραγματεύσεις για την πώληση των μετοχών σε καναδικό όμιλο, τον οποίο διοικεί ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Γκαζίδης, ο οποίος είχε παρουσία και σε Άρσεναλ, Μίλαν.

Από τον προπονητή Φάμπιο Καπέλο μέχρι τους καθοριστικούς παίκτες εκείνου του αγώνα, τον Ντανιέλε Μασάρο και τον Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς. Οπως επίσης στο βίντεο αφιέρωμα μίλησαν οι Φράνκο Μπαρέσι, Μάουρο Τασότι, Πάουλο Μαλντίνι, Αλεσάντρο Κοστακούρτα, Φίλιμπο Γκάλι κι άλλοι θρύλοι της ιταλικής ομάδας που έγραψαν ιστορία στην Αθήνα.