Πρώτα στρατιωτική θητεία στη Νότια Κορέα και μετά «Ολντ Τράφορντ» για τον Μιν Τζάε Κιμ

Μιν Τζάε Κιμ

Πρώτα στρατιωτική θητεία στη Νότια Κορέα και μετά «Ολντ Τράφορντ» για τον Μιν Τζάε Κιμ

Κώστας Τόπας 14:47 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 06.06.2023

Ο Μιν Τζάε Κιμ φαίνεται πως προβάρει τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία θα ενταχθεί αφού πρώτα ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία στη Νότια Κορέα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συνδεθεί έντονα με μια κίνηση για τον 26χρονο Νοτιοκορεάτη διεθνή στόπερ, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου της Serie A στη Νάπολι αυτή τη σεζόν για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια.

Κατέγραψε 45 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις για τον σύλλογο των «παρτενοπέι» και τώρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των «κόκκινων διαβόλων», για μια μεταγραφή που οι διοικούντες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν αρκετά χρήματα.

Ο Μιν Τζάε Κιμ έχει μια ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του με τη Νάπολι, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο μεταξύ 1ης Ιουλίου και 15ης Ιουλίου. Οι σύλλογοι που επιθυμούν την απόκτησή του θα πρέπει να καταβάλουν 60 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Calciomercato».

Από την πλευρά του βέβαια, ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία στη Νότια Κορέα τις επόμενες εβδομάδες πριν εξασφαλίσει την ενδεχόμενη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Υπήρχαν ανησυχίες ότι η στρατιωτική του εκπαίδευση θα μπορούσε να συμπίπτει με το παράθυρο δύο εβδομάδων για τους συλλόγους για να ενεργοποιήσουν τη ρήτρα αποδέσμευσής του, περιπλέκοντας τη διαδικασία υπογραφής του αμυντικού και ενδεχομένως αποτρέποντάς τον από το να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Ωστόσο, το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Matino» ισχυρίζεται ότι ο Κιμ έχει ήδη ταξιδέψει πίσω στη Νότια Κορέα για να ολοκληρώσει την εθνική του υπηρεσία πριν από την ημερομηνία που έχει οριστεί η ρήτρα του. Αναφέρεται επίσης ότι μετά τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος της Νάπολι με τη Σαμπντόρια, ο Κιμ αποχαιρέτησε όλους τους συμπαίκτες του στη Νάπολι.

Η ενδεχόμενη άφιξη του Κιμ στο «Ολντ Τράφορντ» θα επιτρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην απόκτηση νέου επιθετικού, που είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά τους στη μεταγραφική περίοδο, με τον σύλλογο επίσης να βρίσκεται στην αγορά για ενισχύσεις στη μεσαία γραμμή.