Σκάνδαλο στη Γερμανία με την ηλικία του Μουκόκο: Δεν είναι 18 ετών, αλλά μεγαλύτερος...

Γιουσουφά Μουκόκο

i

©Photo by Ralf Treese/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Σκάνδαλο στη Γερμανία με την ηλικία του Μουκόκο: Δεν είναι 18 ετών, αλλά μεγαλύτερος...

Κώστας Τόπας 10:05 - 10.03.2023

Σάλος έχει προκληθεί με το νέο πιστοποιητικό γεννήσεως του Γιουσουφά Μουκόκο, το οποίο δείχνει ότι είναι κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος απ' ότι δηλώνει ο ίδιος. Δηλαδή σήμερα είναι 22 και όχι 18 ετών...

Ο Γιουσούφα Μουκόκο είναι το μέλλον της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Με την U17 της γερμανικής ομάδας σημείωσε 90 γκολ σε 56 αγώνες και τη φετινή σεζόν, έχει πετύχει έξι γκολ σε 18 αγώνες της Bundesliga. Φυσικά, αυτό που συνοδεύει το μαργαριτάρι που γεννήθηκε στο Καμερούν είναι αμφιβολίες για την ηλικία του, ειδικά αφού η γερμανική εφημερίδα «Bunte» δημοσίευσε το πιστοποιητικό γέννησης του, το οποίο αναφέρει ότι ο Μουκόκο έχει γεννηθεί στις 19 Ιουλίου 2000. Δηλαδή, σήμερα είναι 22 ετών και όχι 18.

Το πιστοποιητικό γεννήσεως του Μουκόκο

Βέβαια, δεν είναι σαφές εάν το αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης, που έχει εκδοθεί στη Γιαουντέ, είναι αυθεντικό. Αν όντως είναι τότε αυτό σημαίνει ότι ο Μουκόκο είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από ό,τι δηλώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι ο Γερμανός διεθνής θα είχε βασίσει την πολλά υποσχόμενη καριέρα του σε μια πλήρη απάτη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πιστοποιητικό γεννήσεως του, οι γονείς του νεαρού αστέρα θα μπορούσαν να είναι και άλλοι. Στο έγγραφο που δημοσίευσε η Bunte, ως γονείς του παιδιού αναφέρονται οι Ουσμάν Μοχαμάντου και Γιουσούφα Χαρίρα. Είναι γνωστό πάντως, πως ο Μουκόκο μεγάλωσε μέχρι τα 10 του με τον παππού και τη γιαγιά του στην πόλη Γιαουντέ του Καμερούν, προτού μετακομίσει στο Αμβούργο, όπου ζούσε ο πατέρας του έχοντας πάρει τη γερμανική υπηκοότητα από το 1990.

Από την πλευρά του πάντως, ο δικηγόρος του Μουκόκο ανέφερε στην Bild ότι «όλα τα επίσημα έγγραφα που έχουμε, που εκδόθηκαν από τις αρχές τόσο στο Καμερούν όσο και στη Γερμανία επιβεβαιώνουν την ημερομηνία γέννησης του 2004 . Τα έγγραφα περιλαμβάνουν επίσης το πραγματικό πιστοποιητικό γέννησης του Μουκόκο».