Μουκουντί: «Ερωτεύτηκα το Καμερούν με κασέτες από το Μουντιάλ του 1990 και τον Μιλά»

Αρόλντ Μουκουντί

i

Αρόλντ Μουκουντί/©Intime

Μουκουντί: «Ερωτεύτηκα το Καμερούν με κασέτες από το Μουντιάλ του 1990 και τον Μιλά»

Κώστας Τόπας 12:51 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 31.03.2023

Ο Αρόλντ Μουκουντί μίλησε για την εθνική ομάδα της χώρας του και τις επιρροές που είχε από κείνη από μικρό παιδί.

Αν και αγωνίστηκε σε όλες τις ηλικίες με τη Γαλλία, ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ εξήγησε σε συνέντευξή του ότι το Καμερούν ήταν το νούμερο ένα στο μυαλό του. Οπως τόνισε αυτή η αγάπη οφείλεται στο γεγονός ότι ο πατέρας του του έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθεί από μικρός βίντεο με παλιές ποδοσφαιρικές δόξες του Καμερούν.

Χαρακτηριστικά ο Μουκουντί ανέφερε ότι η επιρροή του πατέρα του που τον έβαζε να βλέπει βίντεο της εθνικής ομάδα της χώρας απ' όταν ήταν ακόμη μικρός έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του.

«Παρακολούθησα αρκετά βίντεο με τον πατέρα μου, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990. Παίκτες όπως ο Ρότζερ Μίλα, ο Στέφεν Τατάου, ο Φρανσουά Ομάμ-Μπιγίκ ή ο Τόμας Νκονό, αλλά και η ιστορία του Καμερούν στο ποδόσφαιρο με έχουν σημαδέψει εν μέρει.

Θυμάμαι το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2003. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω όλα τα παιχνίδια εκτός από τα ημιτελικά. Εκείνη ήταν η μέρα που ο Μαρκ Βιβιάν Φοέ πέθανε στον αγωνιστικό χώρο, δυστυχώς. Ήμουν ακόμη πολύ μικρός, αλλά είχα ήδη την επιθυμία να υπερασπιστώ το έθνος μου και να δώσω τα πάντα για αυτή τη χώρα λόγω του πάθους για το ποδόσφαιρο στο Καμερούν».