Εκθαμβωτική Αγγλία, παρέσυρε το Ιράν με «εξάρα»!
i

Αγγλία-Ιράν/©Intime

Εκθαμβωτική Αγγλία, παρέσυρε το Ιράν με «εξάρα»!

Sportal newsroom 17:01 - 21.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:29 - 27.11.2022

Αυτή η Αγγλία μπορεί να φτάσει μακριά! Με μια εξαιρετική εμφάνιση που δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης, τα «τρία λιοντάρια» διέσυραν με σκορ 6-2 το Ιράν στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου και άφησαν υποσχέσεις.

Καμία διάθεση από την Αγγλία να… χαριστεί στο Ιράν στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ διέσυρε την ομάδα των Χατζισαφί και Μοχαμαντί με σκορ 6-2 και άρχισε εντυπωσιακά την πορεία της.

Όλα τελείωσαν από το πρώτο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίου, τα «τρία λιοντάρια» είχαν διαμορφώσει ήδη το 3-0, χάρη στα γκολ των Μπέλινγχαμ (35’), Σάκα (43’) και Στέρλινγκ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου.

Ο Σάκα στο 62’ έκανε το 4-0, με τον Ταρεμί στο 65’ να προσφέρει μια ανάσα στην ομάδα του, μειώνοντας –προσωρινά όμως- σε 4-1. Ράσφορντ (71’) και Γκρίλις (90’) εκτόξευσαν τον δείκτη στο 6-1, με τον Ταμερί να διαμορφώνει το αποτέλεσμα στο 90’+13’ με πέναλτι.

Αν υπάρχουν αρνητικά νέα για τους Άγγλους, αυτά αφορούν στους Χάρι Κέιν και Χάρι Μαγκουάιρ, που αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών και μένει να φανεί η σοβαρότητά τους. Σε όλη τη διάρκεια του ματς αγωνίστηκε ο Χατζισαφί, στο 63’ αντικαταστάθηκε ο Μοχαμάντι.

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ, 4-3-3): Πίκφορντ - Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ (70' Ντάιερ), Σο - Μπέλινγχαμ, Ράις, Μάουντ (71' Μάουντ) - Σάκα (70' Ράσφορντ), Στέρλινγκ (70' Γκρίλις), Κέιν (75' Γουίλσον) 

Ιράν (Κεϊρόζ, 3-5-2): Μπεϊρανβάντ (19' Χοσεϊνί) - Χοσεϊνί, Τσέσμι (46' Κανάνι), Πουραλιγκάνι - Μοχαράμι (63' Τοραμπί), Καρίμι (46' Εζατολαχί), Νουρολάχι (77' Αζμούν), Χατζισαφί, Μοχαμάντι - Γιάχανμπαχς (46' Γκολιζαντέ), Ταρεμί

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο 8’ της αναμέτρησης, ο βασικός γκολκίπερ του Ιράν, Μπεϊρανβάντ, έμεινε στο έδαφος λόγω τραυματισμού για περίπου 12 λεπτά. Η Αγγλία που είχε ήδη καλό ρυθμό στο ματς φάνηκε να επηρεάζεται από αυτή τη μεγάλη διακοπή, αλλά πολύ γρήγορα ξαναβρήκε τα πατήματά της και τελικά στο 35’ με την γκολάρα του Μπέλινγχαμ πέτυχε το πιο κρίσιμο γκολ του αγώνα. Έκτοτε όλα πήραν τον δρόμο τους…

O MVP: Δύο γκολ πέτυχε ο Μπουκαγιό Σάκα, αλλά αυτός που πραγματικά έκανε τη διαφορά ήταν ο Τζουντ Μπέλινγχαμ. Ναι, είναι μόλις 19 ετών, ωστόσο, έχει ήδη κάνει μια μεταγραφή στην Ντόρτμουντ και επόμενο καλοκαίρι ετοιμάζεται για την επόμενη και κόντρα στο Ιράν έδειξε γιατί είναι ξεχωριστός. Έκοβε, δημιουργούσε, έδινε ρυθμό στο ματς και πέτυχε το πολύ δύσκολο πρώτο γκολ. Σούπερ!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Κανείς δεν περίμενε στο ματς από το Ιράν να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Αγγλία το υποχρέωσε να τελειώσει το παιχνίδι με μόλις 19%(!) κατοχή της μπάλας. Το γεγονός ότι ο Ταρεμί πέτυχε και δύο γκολ συνιστά ένα μίνι ποδοσφαιρικό θαύμα.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Μάλλον άνισο «μπρα-ντε-φερ» ανάμεσα σε Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και Κάρλος Κεϊρόζ, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις οι τακτικές πάνε περίπατο και την πραγματική διαφορά κάνει η ποιότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άγγλος τεχνικός είχε την πολυτέλεια να φέρει από τον πάγκο τους Ντάιερ, Φόντεν, Ράσφορντ, Γκρίλις και δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γουόκερ, Χέντερσον, Γουάιτ κλπ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Οι Άγγλοι έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν την πρόκρισή τους και ενδεχομένως και την πρωτιά κόντρα στις ΗΠΑ (25/11, 21:00) ενώ οι Ιρανοί καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να ανασυνταχθούν για το ματς με την Ουαλία (25/11, 12:00).