Η Αυστραλία ζει το όνειρό της και περιμένει τον Μέσι
i

Οι παίκτες της Αυστραλίας πανηγυρίζουν το γκολ που τους χάρισε την πρόκριση/©intime

Η Αυστραλία ζει το όνειρό της και περιμένει τον Μέσι

Sportal newsroom 18:55 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 30.11.2022

Το γκολ του Λέκι (60’, 1-0) έστειλε την Αυστραλία στους «16» και τη Δανία να… πακετάρει βαλίτσες για την επιστροφή.

Το παρθενικό τέρμα του Μάθιου Λέκι σε τελική φάση Παγκόσμιου Κυπέλλου αποδείχθηκε αρκετό για να στείλει την Αυστραλία στους «16» του Μουντιάλ για πρώτη φορά από το 2006. Ο 31χρονος επιθετικός «χτύπησε» στο 60’ της αναμέτρησης με τη Δανία, όταν μετά από ατομική ενέργεια απέναντι σε δύο αμυντικούς πλάσαρε με το αριστερό τον Σμάιχελ, και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ των «καγκουρό».

Αρχικά, για την ομάδα του του Γκρέιαμ Αρνολντ αρκούσε και η ισοπαλία (μιας και ξεκινούσε δεύτερη στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου), αλλά από τη στιγμή που η Τυνησία προηγήθηκε απέναντι στη Γαλλία χρειαζόταν τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Την πήρα, μένοντας δεύτερη πίσω από τη Γαλλία, λόγω χειρότερη διαφοράς τερμάτων.

Η Δανία, χωρίς ίχνος υπερβολής, πήρε ακριβώς ότι άξιζε με την εικόνα που έδειξε στα τρία παιχνίδια της και δίκαια έμεινε εκτός. Στο «Αλ Γιανούμπ», αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 20 λεπτά, παρουσιάστηκε εκ νέου νωθρή, με αργή ανάπτυξη και χωρίς ουσιαστικές δημιουργικές σκέψεις

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκρέιαμ Αρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ, Ρόουλς, Σούταρ, Μπέχιτς, Μόι, ΜακΓκρι (74’ Ράιτ), Ιρβάιν, Λέκι (89’ Χρούστιτς), Γκούντγουϊν (46’ Μπάκους) , Ντιουκ (82’ Αλεν).

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Ρ.Κρίστενσεν (46’ Μπαχ), Αντερσεν, Αντ.Κρίστενσεν, Μέλε (69’ Κορνέλιους), Χοϊμπίεργκ, Γιένσεν (59’ Ντάμσγκααρντ), Σκοβ Ολσεν (69’ Σκοβ), Ερικσεν, Λίντστρομ, Μπρεϊθγουέιτ (59’ Ντόλμπεργκ).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στη Δανία γνώριζαν εξ αρχής πως μόνο η νίκη μπορούσε να τους δώσει ελπίδες πρόκρισης. Ωστόσο, με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο, που απείλησαν σε δυο περιπτώσεις, απέτυχαν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες για να βρουν κάποιο τέρμα. Αντίθετα, η Αυστραλία το έκανε ουσιαστικά με την πρώτη καλή φάση της. Επιπλέον, λειτούργησε εξαιρετικά καλά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ο MVP: Οχι πως υπήρχε κάποιος παίκτης που υστέρησε ιδιαίτερα από την Αυστραλία, ωστόσο ο τίτλος του πολυτιμότερου δεν μπορεί παρά να πάει στον Μάθιου Λέκι, μιας και το τέρμα του εξασφάλισε στα «καγκουρό» το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Στο 69% έφτασε η κατοχή μπάλας για τη Δανία. Εντούτοις, έχοντα τόση ώρα την μπάλα στα πόδια τους, οι παίκτες του Γιούλμαντ κατάφεραν να βρουν μόλις τρεις τελικές προς την αντίπαλη εστία.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ο Κάσπερ Γιούλμαντ δεν βρήκε τρόπο να κάνει την ομάδα του δημιουργική. Μολονότι η νίκη ήταν μονόδρομος γι’ αυτούς οι Δανοί πραγματοποίησαν μια… flat εμφάνιση, χωρίς εμπνεύσεις, και δικαίως έμειναν εκτός συνέχειας. Στον αντίποδα, ο τρόπος που έστησε την Αυστραλία ο Αρνολντ ήταν αυτός ακριβώς εκείνος που έπρεπε. Οσο της αρκούσε το «Χ» το διατηρούσε εύκολα, μην αφήνοντας χώρο στους Δανούς, ενώ όταν χρειάστηκε να σκοράρει το έπραξε στην πρώτη ευκαιρία.