Επιμένει ο Σουάρες για το περιβόητο χέρι του 2010 (vid)
i

Λουίς Σουάρες/©PrtScreen

Επιμένει ο Σουάρες για το περιβόητο χέρι του 2010 (vid)

Κώστας Τόπας 15:07 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:01 - 01.12.2022

Ο Λουίς Σουάρες δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητός στην Γκάνα, για το χέρι του πάνω στη γραμμή στον προημιτελικό του Μουντιάλ το 2010...

Ουρουγουάη και Γκάνα θα κοντράρουν τις δυνάμεις τους, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η εν λόγω αναμέτρηση ξύπνησε μνήμες στους Γκανέζους φιλάθλους, καθώς το 2010 οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά για τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική.

Τότε Ουρουγουάη και Γκάνα είχαν οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτι αφού πρώτα ο Λουίς Σουάρες απέτρεψε σίγουρο γκολ του Ασαμόα Γκιαν στην παράταση με το χέρι και ο τελευταίος αστόχησε στο πέναλτι που ακολούθησε.

Οπως είναι λογικό, στη συνέντευξη Τύπου ο Λουίς Σουάρες, ρωτήθηκε για την αξέχαστη ενέργειά του και μάλιστα, από Γκανέζο δημοσιογράφο, ο οποίος προσπάθησε να τον γεμίσει... ενοχές. Από την πλευρά του πάντως ο 35χρονος επιθετικός δεν φαίνεται να μετανιώνει για την κίνησή του...

«Δεν χρειάζεται να απολογηθώ. Θα το έκανα αν είχα τραυματίσει έναν παίκτη, αλλά σε αυτή την περίπτωση, απλά έπιασα την μπάλα με το χέρι, πήρα κόκκινη κάρτα και ο παίκτης της Γκάνας έχασε το πέναλτι. Δεν είναι δικό μου φταίξιμο. Δεν έχασα εγώ το πέναλτι και δεν είναι δική μου η ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.