Η Σενεγάλη έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα του Κατάρ
i

Κατάρ-Σενεγάλη/ⒸIntime

Η Σενεγάλη έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα του Κατάρ

Κώστας Τόπας 17:00 - 25.11.2022 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 25.11.2022

H Σενεγάλη ήταν ανώτερη και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο, επικρατώντας 3-1 του Κατάρ, το οποίο μετά από αυτή την ήττα πιθανότατα αποχαιρετά και την διοργάνωση. Αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Παπ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού.

Ο ρυθμός του αγώνα τουλάχιστον στα πρώτα 20 λεπτά ήταν χαμηλός. Η Σενεγάλη βέβαια ήταν αυτή η οποία είχε τις πρωτοβουλίες, αναζητώντας ένα γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Τελικά, αυτό ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 41’ έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας του Κατάρ. Ο Κούκι δεν κατάφερε να απομακρύνει ένα γέμισμα στην περιοχή. Για την ακρίβεια γλίστρησε και έστρωσε την μπάλα στον Ντιά μέσα στην περιοχή, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 1-0 για την Σενεγάλη.

Η ομάδα του Αλιού Σισέ ανέβασε αισθητά ταχύτητα και ένταση μετά το πρώτο 20λεπτο και έφτασε σε ένα δίκαιο προβάδισμα απέναντι στους οικοδεσπότες. Στο δεύτερο ημίχρονο η Σενεγάλη συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει. Στο 48’ ο Γιάκομπς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντιεντιού πήδηξε στο πρώτο δοκάρι, πήρε κεφαλιά και έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια το Κατάρ ανέβασε ρυθμό και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Στο 63’ ο Αλμοέζ Άλι εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μεντί απομάκρυνε σε κόρνερ. Τελικά η πίεση των Καταριών απέφερε καρπούς στο 78'. Ο Μοχάμαντ μετά από ωραίο κατέβασμα, έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Μουντάρι πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και έκανε το 2-1.

Ωστόσο, η Σενεγάλη βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης να πετύχει και τρίτο τέρμα χάρη στο υπέροχο τελείωμα του Ντιένγκ. Το 1-3 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με αποτέλεσμα η Σενεγάλη να κατακτά τους πρώτους τρεις βαθμούς και το Κατάρ να μένει με μηδέν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ήταν αρκετό για να διώξει το άγχος και να δώσει το προβάδισμα στην Σενεγάλη. Μάλιστα, όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο 45λεπτο έτσι ξεκίνησε και στο δεύτερο. Με γκολ. Τα δύο αυτά τέρματα των Σενεγαλέζων έπαιξαν κύριο ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ο MVP: Ο Ισμαϊλα Σαρ ήταν ένας από τους πολυτιμότερους της Σενεγάλης. Κι αυτό διότι είχε τρεξίματα σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, τα περισσότερα σουτ από κάθε άλλον συμπαίκτη του, ενώ οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες των Σενεγαλέζων ξεκινούσαν από τα πόδια του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Το σουτ του Αλμοέζ Άλι, το οποίο απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ ο Μεντί, ήταν και η πρώτη τελική στην εστία για το Κατάρ σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Η μοναδική διοργανώτρια χώρα που δεν είχε τελική στην εστία μετά τις ΗΠΑ και τον αγώνα κόντρα στη Βραζιλία για τη φάση των «16» το 1994.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Η οδηγία του Παπ Αμπού Σισέ στους παίκτες της Σενεγάλης ήταν να πιέσουν από τα πρώτα λεπτά και να επιδιώξουν ένα γρήγορο γκολ. Τελικά αυτό ήρθε σε ένα καίριο σημείο του αγώνα, λίγο πριν το ημίχρονο και έτσι τα πράγματα έγιναν ευκολότερα. Από την άλλη ο προπονητής του Κατάρ, Φέλιξ Σάντσες, βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ και μάλιστα με δύο τέρματα στο 48', δεν δίστασε να ρισκάρει και να ανεβάσει τις γραμμές του προκειμένου να φτάσει στη μείωση του σκορ. Το Κατάρ έγινε απειλητικό στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης και κατάφερε να βρει το παρθενικό του γκολ στη διοργάνωση.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική το Κατάρ παίζει με την Ολλανδία (29/11, 17.00) και την ίδια ημέρα και ώρα η Σενεγάλη θα παίξει με το Εκουαδόρ. 

ΚΑΤΑΡ: Μπαρσάμ, Μιγκέλ, Μοχάμεντ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ (83’ Γουάντ), Μπουντιάφ (69’ Χατέμ), Αλ Χαϊντός (74’ Μουντάρι), Μαντιμπό, Αλί, Αφίφ

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Γιάκομπς (78’ Παπ Αμπού Σισέ), Ντιαλό, Γκέιγ, Μεντί (78’ Σαρ), Ντιατά (64’ Πατέ Σις), Ντιεντιού (74’ Ντιένγκ), Σαρ (74’ Εντιάιγ) Ντιά