Μουντιάλ 2022: Με τον ρέκορντμαν Ρονάλντο η Πορτογαλία έκαμψε την αντίσταση της Γκάνα (3-2)
i

Κριστιάνο Ρονάλντο/ printscreen

Μουντιάλ 2022: Με τον ρέκορντμαν Ρονάλντο η Πορτογαλία έκαμψε την αντίσταση της Γκάνα (3-2)

Sportal newsroom 19:59 - 24.11.2022 / Ανανεώθηκε: 19:57 - 01.12.2022

Η μαχητική Γκάνα έβαλε δύσκολα στην Πορτογαλία, όμως εκείνη όντας σαφώς ανώτερη επικράτησε με 3-2 και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ. Ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ από τον μυθικό Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα βρήκε... σκούρα στην πρεμιέρα της η Πορτογαλία, όμως τέλος καλό, όλα καλά για τον ρέκορντμαν Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πανηγύρισε τη νίκη επί της σκληροτράχηλης Γκάνα (3-2) και μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, όπου η Γκάνα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και να κρατήσει το μηδέν, δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα, οι Πορτογάλοι «χτύπησαν» στο 63' με τον συνήθη ύποπτο.

Ο λόγος φυσικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή από τον Σαλισού, ανέλαβε την εκτέλεση του και ευστόχησε, δίνοντας έτσι προβάδισμα στην εθνική ομάδα της πατρίδας του στο 63ο λεπτό.

Ωστόσο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση στο 73', με τον Κούντους να δίνει έτοιμο γκολ στον Αντρέ Αγιού, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και διαμόφωσε το 1-1.

Η χαρά των Γκανέζων δεν κράτησε για πολύ όμως, αφού η Πορτογαλία πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 78', με τον Ζοάο Φέλιξ να βρίσκει δίχτυα έπειτα από ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες, ενώ δύο λεπτά μετά ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοίρασε ακόμη μια ασίστ, αυτή τη φορά στον Λεάο, που έγραψε το 3-1.

Η Γκάνα θέλησε να επιστρέψει στο ματς και τα κατάφερε, με τον Ουσμάν Μπουκαρί να μειώνει σε 3-2 στο 89', ενώ στην τελευταία φάση είχε και μια καλή στιγμή με τον Ινιάκι Γουίλιαμς, που κρύφτηκε πίσω από τον Ντιόγκο Κόστα, του έκλεψε την μπάλα, αλλά γλίστρησε και το ματς έλαβε τέλος.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77' Λεάο), Οτάβιο (56' Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88' Ράμος), Ρονάλντο (88' Μάριο), Μπ. Σίλβα (88' Παλίνια)

Γκάνα (Ότο Άντο): Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66' Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2' Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2' Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77' Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77' Ζ. Αγιού)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η άμεση απάντηση των Πορτογάλων στην ισοφάριση της Γκάνα με τα γκολ των Ζοάο Φέλιξ και των Ράφαελ Λεάο στο 78ο και στο 80ο λεπτό αντίστοιχα, έκοψε τα φτερά των Αφρικανών, οι οποίοι είχαν όρεξη να διεκδικήσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά...

MVP: Μπορεί ο Μπρούνο Φερνάντες να ήταν άφαντος στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, όμως ήταν εκείνος που δημιούργησε τα γκολ των Ζοάο Φέλιξ και Ράφαελ Λέαο, που ουσιαστικά έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο απόλυτος ρέκορντμαν χτύπησε ξανά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε για ακόμη μια φορά ιστορία, καθώς με το γκολ που πέτυχε έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Άνιση σχετικά η «μάχη» ανάμεσα σε Φερνάντο Σάντος και Ότο Άντο, αφού σε τέτοιες αναμετρήσεις οι τακτικές πάνε περίπατο, με την ποιότητα να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, ο τελευταίος έφτασε πολύ κοντά στο να κλέψει το... πορτοφόλι του Πορτογάλου προπονητή.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Οι Πορτογάλοι έχουν τη δυνατότητα να οριστικοποιήσουν την πρόκρισή τους και ενδεχομένως και την πρωτιά στο επόμενο ματς, το οποίο θα είναι κόντρα στην Ουρουγουάη (28/11, 21:00), η οποία ήρθε ισόπαλη με τη Νότια Κορέα. Από την άλλη πλευρά, η Γκάνα θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα (28/11, 15:00).