Οι Ιάπωνες πανηγυρίζουν δίχως να… κουνηθεί φύλλο

Οι Ιάπωνες πανηγυρίζουν δίχως να… κουνηθεί φύλλο

Γιάννης Καραγιάννης • 14:07 - 24.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023
Στο χορτάρι οι συμπατριώτες του έκαναν μια τεράστια ανατροπή απέναντι στη Γερμανία, αλλά δημοσιογράφοι εφημερίδας στην Ιαπωνία πανηγύρισαν το γκολ της νίκες (2-1) με ένα απλό, ταπεινό και σχεδόν… υποχρεωτικό χειροκρότημα.

Η συμπεριφορά και η λογική με την οποία αντιμετωπίσουν τα πράγματα οι Ιάπωνες απέχει αρκετά από τον τρόπο που λειτουργούν οι υπόλοιποι λαοί του πλανήτη. Εν προκειμένω, όμως, θα περίμενε κανείς πως ετούτη τη φορά θα υπήρχε κάποιου είδους ξέσπασμα. Οτι θα έβγαζαν λίγο… τσαγανό. Μάταια.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής, ακόμα και στην Ελλάδα, αν με ανατροπή εντός 9 λεπτών η εθνική της χώρας είχε φέρει «τούμπα» ματς κόντρα στο «μεγαθήριο» που λέγεται Γερμανία. Πράγματα θα είχαν… τιναχθεί στον αέρα, θα υπήρχαν ιαχές, αγκαλιές, έξαλλα πανηγύρια. Αλλού, όχι στην Ιαπωνία.

Οπως αποδεικνύει βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, και προέρχεται από τα γραφεία της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας, Asahi Shimbun, οι εργαζόμενοι μετά βίας σήκωσαν τα κεφάλια τους από τους υπολογιστές!

Είναι η στιγμή που ο Τακούμα Ασάνο διαμορφώνει το 2-1 για την ομάδα του και αντί να… πέσει το σύμπαν, οι συμπατριώτες του δημοσιογράφοι το «γιορτάζουν» με ένα χειροκρότημα στα όρια του… υποχρεωτικού. «Αποστειρωμένο». Χωρίς να ανέβει ούτε μισό ντεσιμπέλ ο ήχος. Αλλά, είπαμε, άλλη εντελώς διαφορετική κουλτούρα...