Ο Μπέκαμ αντέδρασε στην κριτική που δέχεται για τη στήριξη στο Κατάρ
i

Ντέιβιντ Μπέκαμ/©Intime

Ο Μπέκαμ αντέδρασε στην κριτική που δέχεται για τη στήριξη στο Κατάρ

Κώστας Τόπας 08:45 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 16.12.2022

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θέλησε να τοποθετηθεί για την κριτική που δέχεται, για την παρουσία του στο Κατάρ ως το πρόσωπο της χώρας στο Μουντιάλ 2022 και μάλιστα με αμύθητη αμοιβή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Telegraph, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποτελεί το πρόσωπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και για αυτές τις υπηρεσίες, ο παλαίμαχος Άγγλος αμείβεται με περισσότερα από 17.000.000 ευρώ ετησίως για 10 χρόνια.

Οι τοποθετήσεις του Ντέιβιντ Μπέκαμ για το Μουντιάλ στο Κατάρ αλλά και η αμύθητη αμοιβή του έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τόσο εντός όσο κι εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Από την πλευρά του πάντως, ο 47χρονος ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι θέλησε να πάρει θέση για πρώτη φορά απέναντι στην κριτική που δέχεται και μέσω αντιπροσώπου, στέλνοντας δήλωση στην εφημερίδα Sun.

«Ο Ντέιβιντ έχει εμπλακεί σε έναν αριθμό Παγκοσμίων Κυπέλλων και άλλων διεθνών διοργανώσεων, τόσο ως παίκτης όσο και ως πρεσβευτής και πάντα πίστευε ότι το άθλημα έχει την ισχύ να αποτελέσει μια δύναμη για καλό στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές άθλημα παγκοσμίως, έχει την αυθεντική ικανότητα να φέρει κοντά τον κόσμο και να συνεισφέρει πραγματικά στις κοινότητες. 

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές και ισχυρές απόψεις για τη σύνδεση με τη Μέση Ανατολή, αλλά το βλέπουμε ως θετικό ότι συζητήσεις σχετικά με καίρια ζητήματα έχουν ενεργοποιηθεί απευθείας από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην περιοχή. Ελπίζουμε ότι αυτές οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε ευρύτερη κατανόηση και συμπάθεια προς όλους τους ανθρώπους και ότι θα επιτευχθεί πρόοδος».