Διέλυσε την Ουαλία με Ράσφορντ η Αγγλία και ετοιμάζεται για Σενεγάλη
i

Μάρκους Ράσφορντ/twitter

Διέλυσε την Ουαλία με Ράσφορντ η Αγγλία και ετοιμάζεται για Σενεγάλη

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:56 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 30.11.2022

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Ράσφορντ, η Αγγλία «πάτησε» την Ουαλία (3-0) και έφυγε στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη.

Η Αγγλία έκανε... πάρτι κόντρα στην Ουαλία και με μπροστάρη τον Μάρκους Ράσφορντ, που πέτυχε δύο γκολ, πανηγύρισε τη νίκη με 3-0 και προκρίθηκε ως πρώτη στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, όπου θα κοντραριστεί με τη Σενεγάλη.

Στο πρώτο ημίχρονο τα «τρία λιοντάρια» είχαν την απόλυτη κυριαρχία με το ποσοστό κατοχής να φτάνει στο 80%, όμως δυσκολευόντουσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία να είναι το τετ α τετ του Ράσφορντ στο 10', που απέκρουσε ο Γουορντ.

Με την έναρξη της επανάληψης όμως, το παιχνίδι «ξεκλείδωσε» για τα καλά. Όλα ξεκίνησαν με μια ασύλληπτη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκους Ράσφορντ στο 50', που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γουόρντ και έγραψε το 0-1, ενώ μόλις δύο λεπτά μετά ο Κέιν με ένα ωραίο γύρισμα βρήκε τον Φόντεν κι εκείνος με ένα πλασέ έκανε το 0-2.

Οι Ουαλοί προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και είχαν δύο καλές στιγμές με Τζέιμς και Μουρ, όμως το μόνο που κατάφεραν είναι να δεχθούν ακόμα ένα γκολ. Το... κερασάκι στην τούρτα λοιπόν το έβαλε ο Μάρκους Ράσφορντ στο 68ο λεπτό. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάτησε περιοχή με μια ωραία ενέργεια και με ένα συρτό σουτ, το οποίο κόντραρε, διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Οι Άγγλοι θα μπορούσαν να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, ωστόσο τόσο ο Ράσφορντ όσο και ο Φόντεν σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες.

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Γουίλιαμς (36’ Ρόμπερτς), Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59’ Μορέλ), Αμπάντου, Άλεν (81’ Κόλγουιλ), Μπέιλ (46’ Τζόνσον), Ράμσεϊ, Τζέιμς (77’ Γουίλσον), Μουρ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουγθκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (58’ Αλεξάντερ - Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65’ Τρίπιερ), Χέντερσον, Ράις (58’ Φίλιπς), Μπέλινγχαμ, Φόντεν, Κέιν (58’ Γουίλσον), Ράσφορντ (75’ Γκρίλις).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το εκπληκτικό δίλεπτο της Αγγλίας, όπου πέτυχε τα πρώτα δυο γκολ στην αναμέτρηση με τους Ράσφορντ (50') και Φόντεν (52') έθεσε νοκ άουτ την Ουαλία.

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μάρκους Ράφορντ, ο οποίος σκόραρε δις και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πετύχει και χατ-τρικ, αν ο Γουόρντ δεν του έλεγε «όχι» σε ορισμένες φάσεις.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Μάρκους Ράφορντ έγινε ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πετυχαίνει τρια γκολ με τη φανέλα της Αγγλίας σε διεθνή τουρνουά μετά τον Μπόμπι Τσάρλτον στο Μουντιάλ του 1966

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, η Αγγλία, που τερμάτισε πρώτη στον δεύτερο όμιλο, θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη, που τερμάτισε δεύτερη στον πρώτο όμιλο (04/12, 21:00). Από την άλλη πλευρά, για την Ουαλία δεν υπάρχει επόμενη αγωνιστική, αφού τερμάτισε στην τελευταία θέση.