Νικητής ο Μέσι, πήρε μαζί του και τον Λεβαντόβσκι
i

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Αργεντινής / © Intime

Νικητής ο Μέσι, πήρε μαζί του και τον Λεβαντόβσκι

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:00 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 23:36 - 30.11.2022

Η Αργεντινή πανηγύρισε τη νίκη επί της Πολωνίας με 2-0 και πέρασε ως πρώτη στους «16» του Μουντιάλ. Τα χρειάστηκε, αλλά προκρίθηκε και η Πολωνία στην ισοβαθμία με το Μεξικό.

Φινάλε βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας και κυρίως δράσης, μας επιφύλασσε ο 3ος όμιλος του Μουντιάλ! Η Αργεντινή πήρε τη νίκη κόντρα στην Πολωνία με 2-0 και προκρίθηκε ως πρώτη στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία.

Από την πλευρά τους οι Πολωνοί παρά την ήττα, πήραν κι εκείνοι το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης μετά το 1986, καθώς ισοβάθμισαν με το Μεξικό, αλλά τερμάτισαν πάνω του λόγω της διαφοράς τερμάτων (0 αντί -1).

Η Αλμπισελέστε μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας τις προθέσεις της από νωρίς στους Πολωνούς, οι οποίοι είχαν κλειστεί στο μισό του γηπέδου και δεχόντουσαν ακτάπαυστα ευκαιρίες. Ωστόσο, λίγο ο Σέζνι, λίγο η αστοχία των Αργεντίνων, το μηδέν έμενε όσο κυλούσε ο χρόνος.

Η τεράστια ευκαιρία χάθηκε στο 38ο λεπτό, όταν οι τυπικά φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Σέζνι είπε όχι στον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο είχε χτυπήσει στο πρόσωπο δύο λεπτά πριν, με αποτέλεσμα ο «Pulga» να οδηγηθεί στην άσπρη βούλα. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Η λύτρωση για την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι ήρθε με την έναρξη της επανάληψης! Συγκεκριμένα, στο 46' ο Μολίνα έκανε ένα γύρισμα από δεξιά και ο ΜακΆλιστερ με ένα ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Μετά το γκολ η ένταση ανέβηκε ακόμα πιο πολύ, με τους Πολωνούς να μην μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτόν τον ρυθμό και να τιμωρούνται γι' αυτό, αφού στο 67' δέχθηκαν το δεύτερο γκολ από το φοβερό τελείωμα του Άλβαρες μετά την ασίστ του Έντσο Φερνάντες. Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει κι άλλο, όμως η Αλμπισελέστε δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και το 0-2 ήταν το τελικό σκορ.

Πoλωνία (Τσέσλαβ Μιχνιέβιτς): Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεσίνσκι, Ζιελίνσκι, Μπιέλικ (62΄ Ντ. Σιμάνσκι), Κριχόβιακ (83΄ Πιάτεκ) , Φρανκόβσκι (46΄ Καμίνσκι), Σβιντέρσκι (46΄ Σκόρας), Λεβαντόβσκι

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59΄ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες (79΄ Πεσέλα), Μακ Άλιστερ (84΄ Αλμάδα), Μέσι, Άλβαρες (79΄ Λαουτάρο Μαρτίνες), Ντι Μαρία (59΄ Παρέδες).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γρήγορο γκολ του ΜακΆλιστερ στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αυτό που χρειαζόταν για να «ξεκλειδώσει» το παιχνίδι προς όφελος, φυσικά, της Αργεντινής.

MVP: Ο Άλβαρες, που δικαίωσε τον Σκαλόνι για την επιλογή του να του δώσει φανέλα βασικού, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις της Αργεντινής, ενώ πέτυχε και το δεύτερο γκολ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: O Βόιτσεχ Σέζνι, που έπιασε το πέναλτι του Μέσι, είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία του Μουντιάλ, που αποκρούει πέναλτι το οποίο έχει κάνει ο ίδιος, μετά τον Τζόελ Μπατς στο Γαλλία-Βραζιλία το 1986.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, η Αργεντινή που τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία (3/12, 21:00), ενώ η Πολωνία, που τερμάτισε δεύτερη θα κοντραριστεί με τη Γαλλία (4/12, 17:00).