Ο αισθητήρας της μπάλας που «ξεσκέπασε» τον Κριστιάνο Ρονάλντο
i

Κριστιάνο Ρονάλντο/ © Intime

Ο αισθητήρας της μπάλας που «ξεσκέπασε» τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Κώστας Τόπας 09:19 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 12:01 - 30.11.2022

Πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, η Adidas είχε παρουσιάσει την μπάλα της διοργάνωσης και είχε αποκαλύψει και το εσωτερικό της όπου βρίσκεται ο περιβόητος αισθητήρας.

Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε σημαντικό βαθμό. Η τεχνολογία κυριαρχεί, με αποτέλεσμα ούτε ο ρέκορντμαν Κριστιάνο Ρονάλντο να μην μπορεί να την ξεπεράσει. Κόντρα στην Ουρουγουάη οι Πορτογάλοι άνοιξαν το σκορ, με ένα γκολ που χρειάστηκε αρκετή ώρα για να μάθουμε τον σκόρερ. Κι αυτό διότι ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε στην πορεία της μπάλας, προτού αυτή καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα.

Την απάντηση τελικά έδωσαν οι δημιουργοί της μπάλας και η παγκόσμια ομοσπονδία, ξεκαθαρίζοντας ότι το κεφάλι του Κριστιάνο Ρονάλντο και η μπάλα δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή κι έτσι το γκολ ανήκει στον Μπρούνο Φερνάντες.

Η συγκεκριμένη μπάλα «Al Rihla» διαθέτει στο εσωτερικό της έναν αισθητήρα που έχει την ικανότητα να λέει την αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις. Εντός της μπάλας βρίσκεται ο αισθητήρας 500Hz IMU ο οποίος δίνει σπουδαία βοήθεια. Μάλιστα μπορείτε να δείτε και τις παρακάτω φωτογραφίες που είχε παρουσιάσει η Adidas κατά την παρουσίασή της, πριν από μερικούς μήνες.

Το εσωτερικό της μπάλας του Μουντιάλ 2022 / © Adidas.com
Άλλη όψη της μπάλας του Μουντιάλ 2022 / © Adidas.com