Μουντιάλ: Τι κοινό έχουν Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία; (vids)
i

Ιταλία/ ©Intime

Μουντιάλ: Τι κοινό έχουν Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία; (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:52 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 08.12.2022

Μία διοργάνωση, τρεις χώρες και τρεις αποκλεισμοί.

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης κινείται τις τελευταίες ημέρες σε ρυθμούς Μουντιάλ. Θα συνεχίσει φυσικά στο ίδιο τέμπο μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου, όπου θα έχουμε και την ανάδειξη του νικητή. 

Μετράμε αντίστροφα, αφού έχουν μείνει μονάχα δέκα μέρες ακόμη. Ως τώρα τα έχουν καταφέρει και έχουν φθάσει στους «8» της διοργάνωσης η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Γαλλία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Κροατία και το Μαρόκο. Οι Αφρικανοί προς έκπληξη αρκετών φιλάθλων (άλλων πάλι όχι) πέταξαν εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Ισπανία. 

H «φούρια ρόχα» μετά τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση ανακοίνωσε και το τέλος της συνεργασίας της με τον Λουίς Ενρίκε. Ο ένας Λουίς έφυγε ένας άλλος ήρθε. Ο Λουίς ντε λα Φουέντε είναι ο νέος κόουτς των Ισπανών. Η Ισπανία πήγε... να βρει την Γερμανία. Τα «πάντσερ» αποχαιρέτησαν νωρίς το Κατάρ. Οι δύο ομάδες δεν έχουν μόνο αυτό το κοινό.  

Η Ισπανία κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και να κατακτήσει το Μουντιάλ του 2010. 12 χρόνια μετά αποκλείεται από τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλου. Το 2014 θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση από τους ομίλους. Το 2018 η Ρωσία έκοψε την πορεία της «φούρια ρόχα» στη φάση των «16». Από τη μεριά της η Γερμανία θα σηκώσει το τρόπαιο το 2014. Το 2018 τα «πάντσερ»  είπαν «αντίο» από τους ομίλους. Όπως συνέβη και φέτος. 

Στις δύο τρεις... χωρεί. Μία ακόμα χώρα η οποία κατέκτησε το τρόπαιο και μετά αποκλείεται στη φάση των «16» είναι η Ιταλία. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» κατέκτησε το Μουντιάλ το 2006. Το 2010 θα μείνει εκτός από τη φάση των ομίλων, το 2014 το ίδιο. Η Ιταλία των τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων δεν θα δώσει το «παρών» ούτε στο Μουντιάλ του 2018 αλλά ούτε και στο φετινό.