Όρθια η Ρεάλ στην τιτανομαχία με την Μπάγερν και τώρα ραντεβού στη Μαδρίτη!
i

Photo by Kevin Voigt/Getty Images

Όρθια η Ρεάλ στην τιτανομαχία με την Μπάγερν και τώρα ραντεβού στη Μαδρίτη!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:52 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:21 - 21.05.2024

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη στο Μόναχο, όπου η Ρεάλ προηγήθηκε και η Μπάγερν έφερε τούμπα το ματς, οι δύο ομάδες τελικά ήρθαν ισόπαλες (2-2) και η πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League θα κριθεί στη Μαδρίτη.

Δεν το λένε τυχαία το Clasico της Ευρώπης! Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης μας χάρισαν μία ματσάρα που τα είχε όλα. Γκολ, ανατροπή, θέαμα, φοβερές μονομαχίες. Το μόνο που δεν είχε ήταν νικητή, καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 2-2 στην «Allianz Arena», κάτι το οποίο σημαίνει ότι η πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς της Μαδρίτης (08/05, 22:00).

Λίγο η φόρα που τους έδωσε η υπέροχη ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί τους, λίγο το γεγονός πως ξέρουν ότι το Champions League είναι ο ένας και μοναδικός στόχος που τους έχει απομείνει, οι Βαυαροί μπήκαν... φουριόζοι στο ματς και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στα 40 δευτερόλεπτα! Μετά από κάθετη του Μουσιάλα ο Σανέ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Λούνιν.

Αυτό που έκανε ο Κρόος στην «μαγική» ασίστ για τον Βινίσιους και κανείς δεν κατάλαβε (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

23:20 - 30.04.2024

Αυτό που έκανε ο Κρόος στην «μαγική» ασίστ για τον Βινίσιους και κανείς δεν κατάλαβε (vids)

Ο Τόνι Κρόος με έναν μαγικό τρόπο «σέρβιρε» στον Βινίσιους, αλλά αυτό που είναι άξιο αναφοράς είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Γερμανός μέσος της Ρεάλ οδήγησε τον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του να σκοράρει κόντρα στη Μπάγερν.

Στο 8' ο Σανέ απείλησε ξανά με ένα δυνατό σουτ από διαγώνια θέση, ενώ ύστερα από ένα λεπτό ο Κέιν πήγε για το γκολ της χρονιάς, καθώς επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Λούνιν με ένα σουτ από το κέντρο. Γενικά, στο πρώτο τέταρτο είχαμε κυριαρχία των γηπεδούχων, ενώ οι «μερένχες» δεν είχαν... υποψία τελικής και δυσκολευόντουσαν πολύ να κρατήσουν την μπάλα. Ωστόσο, μία φορά ήταν αρκετή για να πληγώσουν την ομάδα του Τούχελ.

Στην πρώτη τους ευκαιρία οι Μαδριλένοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και «πάγωσαν» το Μόναχο. Στο 24ο λεπτό ο Κρόος με μία ασύλληπτη κάθετη έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Βινίσιους κι εκείνος με ένα υπέροχο πλασέ νίκησε τον Νόιερ, γράφοντας το 0-1. Από 'κει και έπειτα, οι Γερμανοί παρέμειναν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τη γρήγορη απάντηση που έψαξαν.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και στο ξεκίνημα κρατούσαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους. Μάλιστα, στο 51' έχασαν και τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπέλιγχαμ έσπασε στον Κρόος, εκείνος έκανε ένα φοβερό πλασέ, αλλά ο Νόιερ του είπε όχι με μία εντυπωσιακή επέμβαση. Όμως μετά οι Βαυαροί είχαν ένα εκρηκτικό τετράλεπτο, στο οποίο κατάφεραν να φέρουν τούμπα την αναμέτρηση.

Η αρχή έγινε στο 53', όταν έπειτα από πάσα του Λάιμερ ο Σανέ έκλεισε προς τα μέσα εξαιρετικά και με μία υπέροχη... οβίδα έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Λούνιν, σημειώνοντας το 1-1. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και στο 56' κέρδισαν πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Βάθκεθ στον Μουσιάλα μέσα στην περιοχή. Ο Κέιν νίκησε τον Λούνιν από την άσπρη βούλα και έκανε το 2-1.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κινδύνεψε να δεχτεί και τρίτο γκολ στη συνέχεια. Στο 66' ο Μαζραουί βρήκε τον Κέιν μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ρούντιγκερ και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι, ενώ ύστερα από ένα λεπτό οι Βαυαροί είχαν ακόμη μία καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Ντάιερ να καταλήγει στην αγκαλιά του Λούνιν.

Στα τελευταία λεπτά όμως η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, καθώς η Ρεάλ έκανε ότι περνάει από το χέρι της για φέρει το ματς στα ίσια. Και το κατάφερε. Στο 82ο λεπτό ο Κιμ σταμάτησε αντικανονικά τον Ροντρίγκο μέσα στην περιοχή και ο Τουρπέν έδειξε άμεσα την άσπρη βούλα. Ο Βινίσιους νίκησε τον Νόιερ από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.