Ανατροπή τίτλου η Μπαρτσελόνα, 2-1 τη Ρεάλ στις καθυστερήσεις με ήρωα τον Κεσιέ

Πανηγυρισμοί παικτών Μπαρτσελόνα

i

©Photo by Angel Martinez/Getty Images/Ideal Images

Ανατροπή τίτλου η Μπαρτσελόνα, 2-1 τη Ρεάλ στις καθυστερήσεις με ήρωα τον Κεσιέ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:57 - 19.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 20.03.2023

Με γκολ του Κεσιέ στις καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης (2-1) και με αυτόν τον τρόπο «καπάρωσε» επί της ουσίας την κορυφή της La Liga

Ένα ασύλληπτο φινάλε περιλάμβανε το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Κεσιέ να προσφέρει τη νίκη στην ομάδα του (2-1) και να βάζει «φωτιά» στο Καμπ Νου. Κάπως έτσι οι παίκτες του Τσάβι μπορούν - αν και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο - να πανηγυρίσουν από τώρα, αφού η διαφορά των δύο «αιωνίων» πλέον φτάνει τους 12 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετό ρυθμό, αφού κάθε μία από αυτές έψαχνε το προβάδισμα. Εκείνο τελικά ήρθε για αρχή με το αυτογκόλ του Αραούχο, ο οποίος είδε τον Βινίσιους να κάνει τρομερή ατομική ενέργεια και να στέλνει την μπάλα πάνω του. Κάπως έτσι το 0-1 των «μερένγκες» έφερε την αντίδραση των γηπεδούχων, οι οποίοι από εκείνο το σημείο έψαξαν την ισοφάριση. Αυτή εν τέλει ήρθε λίγα δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή με τον Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος έκανε το 1-1 από κοντινή απόσταση.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να πάρει το αποτέλεσμα και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Οι ευκαιρίες όμως λιγόστεψαν αφού μπροστά της βρήκε μία Ρεάλ που είχε κλείσει καλά τους χώρους. Μάλιστα, οι παίκτες του Αντσελότι έκαναν τελικά το 1-2, ωστόσο οι πανηγυρισμοί του σκόρερ Ασένσιο πήγαν… στράφι με τον VAR να ακυρώνει το γκολ ως οφσαιντ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα η βραδιά για τους φιλοξενούμενους έγινε ακόμα χειρότερη, με τον Κεσιέ μέσα στη περιοχή να διαμορφώνει το τελικό σκορ. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μπαρτσελόνα δεν «εγκατέλειψε» το παιχνίδι παρά το γεγονός πως από ένα σημείο και έπειτα η Ρεάλ γινόταν επικίνδυνη στην κόντρα. Εν τέλει δικαιώθηκε με το γκολ και κατ' επέκταση το τρίποντο που πήρε στις καθυστερήσεις. 

MVP: Ο Κεσιέ! Μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή του Σέρχι Ρομπέρτο στο 77’ και μέσα σε διάστημα 15 λεπτών μετατράπηκε σε ήρωας, με το τέρμα του λίγο πριν τη λήξη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Σέρτζι Ρομπέρτο σκόραρε το 4ο φετινό του τέρμα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Το απίθανο είναι πως αυτό αποτελεί το σύνολο των τερμάτων του όλες τις περασμένες χρονιές στο πρωτάθλημα.