Το προφίλ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - Η προϊστορία της κόντρα στον ΠΑΟΚ

Οι οπαδοί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

i

© PrtScr

Το προφίλ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - Η προϊστορία της κόντρα στον ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:14 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 21.06.2023

Την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ θα βρει στον δρόμο του ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League κι αυτή δεν θα είναι η πρώτη τους συνάντηση.

Στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League, ο ΠΑΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα στις 27 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς στο Ισραήλ στις 3 Αυγούστου. 

Το προφίλ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ η οποία βρίσκεται στη 268η θέση στο ranking της UEFA, την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην όγδοη θέση του ισραηλινού πρωταθλήματος κι εξασφάλισε το εισιτήριο για την Ευρώπη, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Χρώματα της ομάδας είναι το μαύρο και το κίτρινο. Δεδομένου πως πρόκειται για την 8η ομάδα του Ισραήλ, είναι θεωρητικά μία πιο αδύναμη ομάδα, ωστόσο, αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί και στο γήπεδο. 

Μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να πανηγυρίσει έξι πρωταθλήματα, οκτώ Κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ. Προπονητής του συλλόγου είναι ο 52χρονος Ισραηλινός, Γιόσι Αμπουκάσις, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπάρξει ως βοηθός στην Εθνική Ισραήλ και ως πρώτος στις Χάποελ Τελ Αβίβ, Μπνέι Γιεχούντα, Μπνέι Σακχνίν και Χάποελ Μπερ Σεβά. Ο αρχηγός της ομάδας είναι ο επίσης Ισραηλινός 32χρονος μέσος, Ορίφ Κριάφ. Την περασμένη σεζόν, ο σύλλογος δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες, είχαν κοντραριστεί τη σεζόν 2000/01 στο Κύπελλο UEFA, με τον Δικέφαλο να κερδίζει με 3-1 τους Ισραηλινούς στην Τούμπα, ενώ εκτός έδρας το ματς τελείωσε στο 3-3.

Το γήπεδο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

Το Στάδιο Τέντι είναι γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 32.000 θέσεων στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, το οποίο χρησιμοποιούν ως έδρα τρεις ομάδες (Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Καταμόν Ιερουσαλήμ). Το γήπεδο πήρε την ονομασία του επί χρόνια δημάρχου της Ιερουσαλήμ Τέντι Κόλεκ, ο οποίος ήταν δήμαρχος κατά τη διάρκεια της κατασκευής του και ήταν ένας από τους εξέχοντες υποστηρικτές του.

Ο τελευταίος τίτλος

Την περασμένη σεζόν, η Μπεϊτάρ κέρδισε με 3-0 τη Μακάμπι Νετάνια στον τελικό και σήκωσε το 8ο Κύπελλο Ισραήλ στην ιστορία της. Χάρη στα γκολ των Νικολαέσκου, Φράιντεϊ και Σουά, οι Ισραηλινοί στέφθηκαν Κυπελλούχοι για πρώτη φορά μετά από το 2009.

Η «τρέλα» των οπαδών

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θαυμαστών στο κράτος του Ισραήλ σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν το 2019. Επιπλέον, οι οπαδοί της ομάδας θεωρούνται οι πιο ένθερμοι και βίαιοι στη χώρα. Οι οπαδικές επιθέσεις από τους ultras της Μπεϊτάρ έχουν γίνει... συνήθεια στο Ισραήλ και σίγουρα θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή σε ενδεχόμενο ταξίδι των φίλων του ΠΑΟΚ.

Το βιογραφικό της αντιπάλου του ΠΑΟΚ:

Έτος ίδρυσης: 1936

Έδρα: Teddy Stadium, 31,733 θεατές

Πρόεδρος: Μπαράκ Αμπράμοβ

Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.beitarfc.co.il/

Τίτλοι: 6 πρωταθλήματα Ισραήλ, 8 Κύπελλα στη χώρα της, 2 Σούπερ Καπ

Αστέρι: Μπορεί η Μπεϊτάρ να ξεχωρίζει για την ομαδικότητά της και όχι τόσο για την ατομική της ποιότητα, ωστόσο υπάρχουν δύο παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο λόγος γίνεται για τους Μορένο και Νικολαέσκου, οι οποίοι με 17 και 15 γκολ αντίστοιχα, πρωταγωνίστησαν με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.