Τέλος εποχής για τον Καρίμ Μπενζεμά
i

Καρίμ Μπενζεμά/ © Intime

Τέλος εποχής για τον Καρίμ Μπενζεμά

Πάνος Μαλακτάρης • 19:10 - 19.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Αφού βρέθηκε τελευταία στιγμή εκτός αποστολής του Παγκοσμίου Κυπέλλου που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Μπενζεμά ξεκαθάρισε το μέλλον του αναφορικά με την παρουσία του με τα χρώματα των «πετεινών»

Ανήμερα των 35ων γενεθλίων του (19/12/1987) ο Γάλλος άσσος πήρε τη μεγάλη απόφαση. Με ένα tweet πριν από λίγο ανακοίνωσε ουσιαστικά πως δεν σκοπεύει να συνεχίσει να αγωνίζεται άλλο με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έχω κάνει την προσπάθειά μου και μαζί με αυτή και τα λάθη που με έφεραν εδώ που είμαι σήμερα, και είμαι υπερήφανος για αυτό! Η ιστορία μου έχει γραφτεί, και η δική μας τελειώνει εδώ». Όλα αυτά συνοδευόμενα από μια φωτογραφία του να πανηγυρίζει με σφιγμένη γροθιά φορώντας τη φανέλα της Γαλλίας. 

Ο τραυματισμός του ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη του μουντιάλ αποτέλεσε πλήγμα τόσο στην ψυχολογία του ίδιου όσο και στις προσπάθειες της ομάδας του Ντεσάμπ. Το κενό του γέμισε επάξια, κυρίως από τον Ολιβιέ Ζιρού, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει αν και τι θα άλλαζε με τον Μπενζεμά στη σύνθεση των Γάλλων. 

Με τον δε τραυματισμό του να υποχωρεί και τις φήμες να τον θέλουν να επιστρέφει μεσούσης της αγωνιστικής δράσης, όλοι περίμεναν τις σχετικές εξελίξεις. Τελικά δεν επέστρεψε στο Κατάρ, με ένα σχετικό πέπλο μυστικοπάθειας να καλύπτει την όλη υπόθεση. Παράλληλα, δεν αποδέχτηκε ούτε την πρόταση του προέδρου Μακρόν να παρακολουθήσουν μαζί τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Αργεντινή από τα επίσημα. 

Μετά την κατάκτηση της χρυσής μπάλας, ο ίδιος ίσως περίμενε ανάλογο τέλος και στις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό. Ο Μπενζεμά αφήνει τους τρικολόρ με απολογισμό 37 γκολ σε 97 εμφανίσεις από το 2007 έως και σήμερα.