Το συμβόλαιο του Μπενζεμά με την Ρεάλ έχει ήδη επεκταθεί λόγω... άγνωστης ρήτρας

Καρίμ Μπενζεμά

i

Καρίμ Μπενζεμά/ ©Photo By David S. Bustamante/ Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Το συμβόλαιο του Μπενζεμά με την Ρεάλ έχει ήδη επεκταθεί λόγω... άγνωστης ρήτρας

Κώστας Τόπας 09:46 - 20.04.2023

Το συμβόλαιο του Καρίμ Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη επεκταθεί, χάρη σε μια ελάχιστα γνωστή ρήτρα που έχει η Ρεάλ σε όλα της τα συμβόλαια.

Λίγοι παίκτες είχαν τον αντίκτυπο σε μια σεζόν στο Champions League που είχε ο Μπενζεμά για την Ρεάλ πέρυσι, καθώς έγινε πρωταθλητής Ευρώπης για 14η φορά. Σημείωσε συνεχόμενα χατ-τρικ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι και σημαντικά γκολ νίκης εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι.

Το σκηνικό θα μπορούσε να επαναληφθεί, εάν η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι καταφέρει να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα, μετά την Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν, που θα υπερασπιστεί τον τίτλο.

Ο Γάλλος στράικερ και οι συμπαίκτες του θα αντιμετωπίσουν ξανά τη Σίτι στα ημιτελικά, όπως και πέρυσι, με μια θέση στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Τα γκολ του στο περσινό παιχνίδι τον βοήθησαν να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα και αυτός είναι ο λόγος που του απομένει άλλος ένας χρόνος για να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Κανονικά το συμβόλαιο του Καρίμ Μπενζεμά έληγε το προσεχές καλοκαίρι, αλλά, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, υπάρχει ρήτρα στα συμβόλαια των παικτών στη Ρεάλ που επεκτείνει αυτόματα τις συμφωνίες τους εάν το France Football τους αναδείξει παίκτη της χρονιάς.

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας ότι ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου γνωρίζει ήδη ότι η επιπλέον σεζόν με τον σύλλογο θα είναι η τελευταία του για τη Ρεάλ. Ο 35χρονος φορ μετακόμισε στην ισπανική πρωτεύουσα το 2009, αφού εντυπωσίασε με τη Λυών. Εμφανίστηκε στη σκηνή των Μαδριλένων, το ίδιο καλοκαίρι που υπέγραψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αποτέλεσε το... δεύτερο βιολί των «μερένχες» όσο ήταν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ενδεκάδα της Ρεάλ, ωστόσο έγινε ο βασικός άνθρωπος της Ρεάλ από την πενταετία που απέμενε ο νικητής της Χρυσής Μπάλας. Σε 14 σεζόν με τον σύλλογο, ο Μπενζεμά κέρδισε τέσσερις τίτλους La Liga, δύο Copa del Reys και πέντε Champions League, στα οποία θα μπορούσε ακόμα να προσθέσει και το φετινό.