H Μπέτις «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Εσπανιόλ και βλέπει Ευρώπη

H Μπέτις «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Εσπανιόλ και βλέπει Ευρώπη

Κώστας Τόπας 21:29 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:29 - 15.04.2023

Με... συνοπτικές διαδικασίες η Μπέτις κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 της Εσπανιόλ και να κατακτήσει ένα σημαντικό τρίποντο, που την έφερε σε τροχιά Ευρώπης.

Μονόδρομος ήταν η νίκη για την Μπέτις το Σάββατο (15/04) αν ήθελε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την έξοδο στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Τελικά, όπως αποδείχθηκε ο αγώνας με αντίπαλο την Εσπανιόλ είχε εύκολο χαρακτήρα, καθώς οι «μπέτικος» επικράτησαν με 3-1.

Στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Λουίς Ενρίκε μοίρασε στον Αγιούζ Πέρες, ο οποίος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 34' ο Χουάν Μιράντα βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, έπειτα από πάσα του σκόρερ του πρώτου τέρματος και με ένα ωραίο τελείωμα πλάσαρε για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσαν στο σκορ με τον Θέσαρ Μόντες, ο οποίος σκόραρε με ένα εντυπωσιακό γυριστό στον αέρα. Το γκολ όμως της Εσπανιόλ δεν επηρέασε την Μπέτις, η οποία βρήκε και τρίτη φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης.

Επειτα από εξαιρετική ενέργεια του Ρόντρι που έβγαλε μόνο του τον Γουίλιαμ Καρβάλιο στο όριο της περιοχής, αυτός είδε τον τερματοφύλακα εκτός εστίας και με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία, για το 3-1, όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Μετά από αυτή τη νίκη, η Μπέτις προσπέρασε στη βαθμολογία την Βιγιαρεάλ, φτάνοντας τους 48 βαθμούς, ούσα στην πέμπτη θέση που οδηγεί στο Europa League την επόμενη σεζόν. Από την άλλη, η Εσπανιόλ έμεινε στην 19η θέση της κατάταξης με 27 βαθμούς.