Ο σπουδαίος Μπονούτσι ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του (vids)

Λεονάρντο Μπονούτσι

i

PrtScr

Ο σπουδαίος Μπονούτσι ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του (vids)

Κώστας Τόπας 12:35 - 17.05.2023

Ο αρχηγός της Γιουβέντους, Λεονάρντο Μπονούτσ ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της επόμενης σεζόν. Μια απόφαση που σύμφωνα με τον ίδιο θα σηματοδοτήσει «το τέλος μιας εποχής».

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της επόμενης σεζόν. «Όταν σταματήσω να παίζω του χρόνου, θα τελειώσει μια εποχή, ένας τρόπος ερμηνείας της ιταλικής άμυνας», είπε. Κάπως έτσι ο 36χρονος αρχηγός της Γιουβέντους, στην οποία αγωνίζεται από το 2010 με μία μονοετή θητεία ενδιάμεσα στη Μίλαν, ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να κρεμάσει τα παπούτσια του το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Ιταλός στόπερ γνωστοποίησε την απόφασή του μέσα από το κανάλι της ομάδας του, με αφορμή τις 55 εμφανίσεις με τη φανέλα των «μπιανκονέρι» 

«Όταν είσαι παιδί και τρέχεις πίσω από την μπάλα, ονειρεύεσαι να φορέσεις μια φανέλα σαν της Γιούβε και το να πετύχεις 500 φορές σημαίνει ότι μπήκες στην ιστορία της Γιουβέντους και είναι μεγάλη συγκίνηση. Το να ζεις με αυτή τη φανέλα ήταν σαν να ζεις σε ένα όνειρο για 12 χρόνια και μέσα μου υπάρχει πάντα εκείνο το παιδί που είναι χαρούμενο που μπαίνει στο γήπεδο απλά γιατί ήταν το όνειρό του».

«Είναι σαν να ζεις ένα όνειρο για 12 χρόνια»

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για την απόσυρση του σταρ αμυντικού του πριν τον αγώνα με την Κρεμονέζε, ο προπονητής του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι απάντησε: «Το τέλος μιας καριέρας εξαρτάται από τον καθένα ξεχωριστά. Ο Λέο είναι ένα έξυπνο παιδί και θα επιλέξει το μέλλον του. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που δούλεψα μαζί του τόσα χρόνια, ακόμα και με καυγάδες, αλλά αυτά τα χρόνια ήταν ένας καταπληκτικός παίκτης».

Η τιμωρία του Μασιμιλιάν Αλέγκρι εναντίον του Μπονούτσι που έκανε τον Ιταλό στόπερ να αποχωρήσει από την «Γηραιά κυρία» ήταν στις 22 Φεβρουαρίου 2017 στο Πόρτο-Γιουβέντους. Μετά από μια από τις πολλές διαφωνίες με τον Ιταλό προπονητή, ο Μπονούτσι δεν έπαιξε σε αυτόν τον αγώνα του Champions League, τον πρώτο της φάσης των 16 και παρακολούθησε το παιχνίδι από τις εξέδρες, απαθανατισμένος από τις κάμερες καθώς καθόταν σε σκαμπό. Ήταν η αφορμή για να αποχωρήσει στο τέλος εκείνης της σεζόν για τη Μίλαν.