Από τα χωράφια της Αγγλίας στα νοκ-άουτ της Ευρώπης η Μπράιτον μέσα σε λίγα χρόνια (vid)

Μπράιτον

i

©Intime

Από τα χωράφια της Αγγλίας στα νοκ-άουτ της Ευρώπης η Μπράιτον μέσα σε λίγα χρόνια (vid)

Κώστας Τόπας 09:21 - 01.12.2023

Η Μπράιτον εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «16» του Europa League και συνεχίζει να ζει το όνειρό της στην Ευρώπη. Ολα αυτά λίγα χρόνια αφότου αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας.

Η Μπράιτον συνεχίζει και ζει το όνειρό της. Το βράδυ της Πέμπτης (30/12) πέρασε με το 1-0 επί της ΑΕΚ στην «OPAP Arena» και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε την πρόκριση της στους «16» του Europa League. Ενα τρομερό επίτευγμα για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2010, οι «γλάροι» αγωνίζονταν στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας.

Επειτα, για τέσσερα χρόνια η Μπράιτον αγωνιζόταν στην Championship, μετά την πρώτη θέση που κατέκτησε στη League One την περίοδο 2010–11. Την περίοδο 2016–17 εξασφάλισε την επιστροφή της στην Premier League. Πέρυσι, ήταν μία από τις πιο ιστορικές σεζόν στην πρώτη κατηγορία, μιας και η ομάδα του Ντε Τσέρμπι κατέλαβε την έκτη θέση της Premier League και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μέσα σε λίγα λόγια χρόνια, η Μπράιτον όχι μόνο κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο αλλά και στο Europa League.

Μετά τη νίκη της επί της, ΑΕΚ, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά μάλιστα διεύρυνε το σερί που την θέλει αήττητη μακριά από την έδρα της στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το γκολ που καθόρισε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στην «OPAP Arena» ήρθε από τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος είχε βρει ξανά δίχτυα στην πρώτη αναμέτρηση στο «AMEX» και μάλιστα τότε το είχε κάνει δύο φορές.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αποτελεί κινητήριος μοχλός στην επίθεση των «γλάρων». Αυτό αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι ο Ζοάο Πέδρο έχει καταφέρει σε πέντε παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο Europa League να βρει δίχτυα ισάριθμες φορές στην πρώτη του σεζόν με την Μπράιτον.