Η Μπράιτον με «τεσσάρα» άφησε την Τότεναμ εκτός τετράδας
i

©Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Η Μπράιτον με «τεσσάρα» άφησε την Τότεναμ εκτός τετράδας

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:36 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 28.12.2023

Η Μπράιτον ήταν καταιγιστική απέναντι στη Τότεναμ (4-2) και την άφησε εκτός τετράδας, για τη 19η αγωνιστική της Premier League.

Την επιστροφή στις νίκες πανηγύρισε η Μπράιτον, η οποία επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Τότεναμ με 4-2, για τη 19η αγωνιστική της Premier League. 

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ανέβηκε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς, ενώ τα «σπιρούνια» παρέμειναν στη 5η θέση με 36 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 11ο λεπτό. Ο Τζακ Χίνσελγουντ πήρε τη πάσα του Ζοάο Πέδρο και εκείνος με σουτ μέσα από τη περιοχή έκανε το 1-0 για τους «γλάρους». 

Στο 23ο λεπτό η Μπράιτον κέρδισε πέναλτι για τράβηγμα του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι πάνω στον Ντάνι Γουέλμπεργκ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζοάο Πέδρο, όπου και ευστόχησε για το 2-0 των γηπεδούχων. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0. 

Στην επανάληψη το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι πήρε αέρα τριών τερμάτων. Στο 63ο λεπτό ο Τζέιμς Μίλνερ εκτέλεσε το κόρνερ και η μπάλα με κάποιο τρόπο έφτασε στον Πέρβις Εστουπινιάν, ο οποίος με καταπληκτικό σουτ έκανε το 3-0 για την ομάδα του. 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και στο 76' βρήκαν δίχτυα για τέταρτη φορά με τον Ζοάο Πέδρο, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Πέντε λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Αλέχο Βέλις, ενώ στο 85ο λεπτό ο Μπεν Ντέιβις με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για τη Τότεναμ.  

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 19ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (20ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ