Τυπική διαδικασία για την Νάπολι και παρθενική πρόκριση στους «8» του Champions League

Νάπολι

i

© Photo by Oliver Weiken/picture alliance via Getty Images

Τυπική διαδικασία για την Νάπολι και παρθενική πρόκριση στους «8» του Champions League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 05:00 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:24 - 16.03.2023

Η Νάπολι με πρωταγωνιστή τον Οσιμέν έκανε εύκολο το βράδυ της κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και με αυτόν τον τρόπο πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

H Νάπολι μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την υπόθεση «πρόκριση» στα προημιτελικά του UEFA Champions League, νικώντας την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 3-0. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν για μία ακόμα φορά ο Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του.

Το πρώτο ημίχρονο έκανε εμφανές πως μία ομάδα θα έφευγε νικήτρια από το ματς και αυτή δεν ήταν άλλη από εκείνη του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Ιταλός τεχνικός είδε τους παίκτες του να απειλούν επανειλημμένα και το γκολ ήρθε τελικά από - ποιόν άλλον; - τον Νιγηριανό επιθετικό. Ο Οσιμέν πήρε μία κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος το κλαμπ της Serie A μπήκε ξανά δυναμικά και με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος «καθάρισε» επί της ουσίας το παιχνίδι. Ο Ντι Λορέντζο πρόσφερε μία μπαλιά στον συμπαίκτη του και εκείνος εύκολα μέσα από την περιοχή πλάσαρε για το 2-0. Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Ζιελίνσκι, ο οποίος από τα 11 μέτρα έκανε το 3-0, αφού δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ντζιμπρίλ Σο τον «γκρέμισε» εντός περιοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο γεγονός πως η Νάπολι δεν επαναπαύτηκε στο πρώτο ματς. Το 2-0 είναι ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα εκτός έδρας αν ψάχνεις την πρόκριση, όμως η ιταλική ομάδα δεν στάθηκε σε αυτό και με ένα επιθετικό σχήμα, μπήκε στο γήπεδο για να πάρει τη νίκη. Εν τέλει το έκανε με εύκολο τρόπο.

MVP: Δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Ο Βίκτορ Οσιμέν! Ο επιθετικός της Νάπολι σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ασύλληπτος και σε αυτον χρωστάει η ομάδα του την επικράτηση. Tα δύο δικά του τέρματα έβαλαν τέλος στις απειροελάχιστες ελπίδες των αντιπάλων του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Νάπολι κατάφερε να φτάσει στους «8» του UEFA Champions League. Mέχρι σήμερα, η καλύτερη της πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν οι «16», στους οποίους βρέθηκε πέντε φορές.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Μάριο Ρούι, Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι, Πολιτάνο, Οσιμέν, Κβαρατσκέλια.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Μπούτα, Εντικά, Νουφ, Λεντς, Ρόουντ, Σόου, Καμάντα, Γκέτσε, Μπορ