Η Νάπολι υποστηρίζει τον Οσίμεν για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε με μήνυμα κατά του ρατσισμού στη φανέλα της
i

©Official SSC Napoli

Η Νάπολι υποστηρίζει τον Οσίμεν για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε με μήνυμα κατά του ρατσισμού στη φανέλα της

Sportal newsroom 18:26 - 11.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 11.03.2023

Η Νάπολι θέλοντας να υποστηρίξει τον Βίκτορ Οσίμεν που είχε δεχτεί ρατσιστική επίθεση, έβαλε στα μανίκια της φανέλας της για τον αγώνα μήνυμα κατά του ρατσιμού.

Η Νάπολι έδωσε το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού μέσω της φανέλας της. «Κρατήστε έξω τον ρατσισμό», γράφει η εμφάνιση των «παρτενοπέι» για τον αγώνα με την Αταλάντα (Σάββατο 11/3, 19:00). 

Αυτό γίνεται προφανώς για να υποστηρίξει το ποδοσφαιριστή της, Βίκτορ Οσίμεν, που πριν από μία εβδομάδα είχε δεχτεί ρατσιστική επίθεση στον αγώνα με τη Λάτσιο. Μάλιστα λόγω του γεγονότος αυτού η ιταλική ομοσπονδία έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν ανάλογα. 

«Κατά του ρατσισμού, ας το πούμε μαζί, ας το πούμε παντού», γράφει πάνω από τη φωτογραφία που ανέβηκε στο Twitter της ιταλικής ομάδας. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της Λάτσιο, εμπλέκονται σε τέτοιου είδος περιστατικό. Οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας της Ρώμης είναι γνωστοί για τις ακροδεξιές τους απόψεις. Πολλές φορές μάλιστα έχουν γίνει δέκτες, κριτικής από άλλους οπαδούς σε παιχνίδια που παίζουν αντίπαλοι, όπως στον αγώνα με τη Σέλτικ πριν από τέσσερα χρόνια για το Europa League

Τότε οι φίλοι της σκωτσέζικης ομάδας που είχαν ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία, είχαν ανεβάσει ένα πανό, που έδειχνε τον Μουσολίνι κρεμασμένο και από δίπλα έγραφε: «Ακολουθήστε τον ηγέτη σας». 

Νωρίτερα μέσα στη σεζόν λοιπόν η Λάτσιο αντιμετώπιζε την Έμπολι. Κάποια στιγμή οι οπαδοί των «λατσιάλι» επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Γάλλο αμυντικό της Έμπολι, Σαμουέλ Ουμτιτί και τον Λαμέκ Μπαντά. Ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε το ματς, αλλά λίγα λεπτά ο πρώην στόπερ της Μπαρτσελόνα ζήτησε από τον «άρχοντα του αγώνα» να συνεχίσει το παιχνίδι.