Στη Μαγιόρκα με 10 εκατομμύρια ο Νταρντέρ που απασχόλησε τον Ολυμπιακό

Σέρχι Νταρντέρ

i

©printscreen

Στη Μαγιόρκα με 10 εκατομμύρια ο Νταρντέρ που απασχόλησε τον Ολυμπιακό

Ο Σέρχι Νταρντέρ που βρισκόταν στα «ραντάρ» του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, κλείνει στη Μαγιόρκα με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

O 29χρονος αρχηγός της Εσπανιόλ, Σέρχι Νταρντέρ, γίνεται πλέον ποδοσφαιριστής της Μαγιόρκα, μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων για την απόκτηση του. Το όνομα του είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό, ειδικά μετά την έλευση του Aντόνιο Κορδόν, αλλά και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον Πειραιά, αλλά όπως αποδείχτηκε από το κόστος της μετακίνησης του στη Μαγιόρκα, μάλλον ήταν πολύ δύσκολο να έρθει τη δεδομένη στιγμή στα ελληνικά γήπεδα.

Οι πληροφορίες που μετέφερε ο Ιταλός δημοσιογράφος, Fabrizio Romano, αναφέρουν συμφωνία των δύο πλευρών για ένα δεδομένο-φιξ ποσό, στα 8 εκατομμύρια ευρώ, αλλά από ότι φαίνεται θα υπάρξει και ένα μπόνους των 2 εκατομμυρίων σε περίπτωση επίτευξης κάποιων στόχων. Ο Ισπανός αναμένεται μάλιστα, να υπογράψει συμβόλαιο πιθανότατα για 5 χρόνια, έχοντας και ρήτρα αγοράς, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Την ίδια ρήτρα, περιλάμβανε και το προηγούμενο συμβόλαιο του στην Εσπνανιόλ.

Ο Νταρντέρ αγωνίστηκε στην Εσπανιόλ από το 2018 και έγινε ο αρχηγός της. Με την ομάδα της Βαρκελώνης, αγωνίστηκε σε 245 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 25 γκολ και 25 ασιστ. Την περίοδο 2015-2018 αγωνίστηκε στη Γαλλία με τη Λυών, φορώντας τη φανέλα της 73 φορές, σημειώνοντας 5 γκολ και 8 ασιστ. Πρώτη επαγγελματική ομάδα της καριέρας του, η Μάλαγα, στην οποία και αγωνίστηκε 67 φορές, καταγράφοντας 6 γκολ και 3 ασιστ.

Ο Ισπανός προέρχεται απο «γεμάτη» χρονιά στη La Liga, αφού αγωνίστηκε και στα 38 παιχνίδια του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 6 γκολ και 4 ασιστ. Ο υποβιβασμός, όμως της Εσπανιόλ, αποτέλεσαν τον βασικό λόγο για τον οποίο, πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσει από τον σύλλογο.