Ντε Μπρόινε: Έχει διπλάσιες ασίστ από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της Premier League (pic & vid)

Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

©Κέβιν Ντε Μπρόινε/ ©Twitter

Ντε Μπρόινε: Έχει διπλάσιες ασίστ από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της Premier League (pic & vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:50 - 23.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 23.12.2022

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι δίχως αμφιβολία ο «μαέστρος» της Μάντσεστερ Σίτι και ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν κατάφερε να παραμείνει πολύ στα γήπεδα του Κατάρ. Το Βέλγιο αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και ο «αρχηγός» του, όπως και οι υπόλοιποι πήραν το δρόμο της επιστροφής πολύ νωρίς. Αλλά στην Μάντσεστερ Σίτι δίνει... ρέστα. 

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός ήταν το «κομπιούτερ» στην μεσαία γραμμή της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στο ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ για τη φάση των «16» του Carabao Cup. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μοίρασε δύο ασίστ, μία στον Χάαλαντ για το 1-0 και μία στον Ακέ, ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό 3-2 υπέρ των «πολίτων» που τους χάρισε και την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Με αυτό τον τρόπο ο 31χρονος μεσοεπιθετικός της αγγλικής ομάδας έφθασε τις 14 ασίστ σε 20 ματς την φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι μόνος πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία και μάλιστα έχει και τις διπλάσιες ασίστ από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της Premier League. Από 7 έχουν οι Ιβάν Πέρισιτς και Άντριου Ρόμπερτσον και από έξι οι Γκάμπριελ Ζεσούς, Άλεξ Ιβόμπι, Κρίστιαν Έρικσεν και Μπουκάγιο Σάκα.