Ντεσάν vs Σκαλόνι: Όταν ο Γάλλος «κερνούσε» με 8 γκολ τον Αργεντίνο (vid)
i

Ντιντιέ Ντεσάν/ ©Twitter

Ντεσάν vs Σκαλόνι: Όταν ο Γάλλος «κερνούσε» με 8 γκολ τον Αργεντίνο (vid)

Ντιντιέ Ντεσάν και Λιονέλ Σκαλόνι έχουν παρελθόν πριν τον τελικό του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ντιντιέ Ντεσάν από τη μία, Λιονέλ Σκαλόνι από την άλλη. Γαλλία και Αργεντινή θα διεκδικήσουν στο «Lusail Stadium Al Daayen» την Κυριακή το απόγευμα (18/12,17:00) το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. 

Ο Γάλλος προπονητής έχει κατακτήσει το Μουντιάλ τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής των «τρικολόρ». Ο Ντεσάν ήταν αρχηγός των «μπλε» όταν η Γαλλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, επικρατώντας με 3-0 της Βραζιλίας στον τελικό. Ήταν και το πρώτο τρόπαιο της στη διοργάνωση. 20 χρόνια αργότερα ο 54χρονος κόουτς θα οδηγήσει τους Γάλλους στη δεύτερη κατάκτηση του Μουντιάλ. Στις 15 Ιουλίου 2018 η Γαλλία θα αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια μετά την νίκη με 4-2 κόντρα στην Κροατία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. 

Γαλλία και Αργεντινή θα κοντραριστούν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους στη διοργάνωση. Η «παρθενική» ήταν στις 15 Ιουλίου 1930 όταν η «αλμπισελέστε» επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Λουίς Μόντι στη φάση των ομίλων. Η δεύτερη ήταν στις 6 Ιουνίου 1978 όταν και πάλι η Αργεντινή αναδείχθηκε νικήτρια. 2-1 ήταν το αποτέλεσμα του ματς. 

Η τρίτη ήταν το πρόσφατο 2018. Στις 30 Ιουνίου οι «τρικολόρ» επικράτησαν 4-3 της «αλμπισελέστε» και πήραν την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλου. Λίγες μέρες αργότερα κρατούσαν στα χέρια τους και το τρόπαιο. 

Μπορεί οι δύο αυτές χώρες όπως αναφέραμε να έχουν συναντηθεί στο παρελθόν, ωστόσο οι προπονητές που κάθονται στο πάγκο της κάθε ομάδας δεν έχουν κοντραριστεί ξανά. Σαν προπονητές. Διότι έχουν μονομαχήσει σαν προπονητής ο ένας και σαν ποδοσφαιριστής ο άλλος. 

Συγκεκριμένα, Στις 5 Νοεμβρίου 2003 η Μονακό του Ντιντιέ Ντεσάν διέλυσε την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με 8-3 για τους ομίλους του Champions League στο «Λουί Ντε». Βασικός για την ισπανική ομάδα ο Λιονέλ Σκαλόνι, ο οποίος είχε σκοράρει στο 45΄, μειώνοντας σε 4-2. Την προσεχή Κυριακή ο Γάλλος τεχνικός και ο Αργεντινός θα ηγηθούν προπονητικά των δύο φιναλίστ του τελικού του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε και τον νικητή αυτής της μονομαχίας.