Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στο Sportal: «Την πρόκριση την έδωσε η μοναδική Τούμπα!»

Κίριλ Ντεσπόντοφ

i

© Intime

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στο Sportal: «Την πρόκριση την έδωσε η μοναδική Τούμπα!»

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ μίλησε στο SPORTAL μετά τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

O Kίριλ Ντεσπόντοφ μίλησε στο SPORTAL μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα.

Ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ως αλλαγή και κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το τελικό 5-1 αναφέρθηκε στην αντίδραση της ομάδας, στη θετική σκέψη που πρέπει να υπάρχει, αλλά και στη μοναδική ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν νομίζω ότι ήταν κάτι συγκεκριμένο που δεν είχαμε στο Ζάγκρεμπ. Δεν ήταν η μέρα μας, δεν ήταν το παιχνίδι μας. Δεν έκαναν κάτι δημιουργικά αυτοί, ίσα-ίσα εμείς δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες τους. Σήμερα δείξαμε έντονο πάθος και νομίζω αξίζαμε τη νίκη και την πρόκριση».

Για το πώς επέστρεψε ο ΠΑΟΚ:

«Μετά τα άσχημα αποτελέσματα έπρεπε να αντιδράσουμε, έπρεπε να αντιδράσουμε αμέσως. Αυτή είναι η νοοτροπία του πρωταθλητή. Αντιδράσαμε, κάναμε, ότι μπορούσαμε. Ήταν μονόδρομος η αντίδραση και αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ συνεχώς καταφέρνει να επιστρέφει από καταστάσεις που τον βάζουν με την πλάτη στον τοίχο και το αν έχει τόσο μεγάλα ψυχικά αποθέματα:

« Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Δεν είναι όλα ρόδινα σε αυτό το άθλημα. Πρέπει να παίρνουμε τα άσχημα αποτελέσματα ως μάθημα. Όταν έρχονται αυτές οι δύσκολες στιγμές και τα άσχημα αποτελέσματα πρέπει να σκέφτεσαι θετικά και να προσπαθείς να γυρίσεις την όλη κατάσταση με τον τρόπο σου. Είναι λογικό να έρχονται κάποιες φορές άσχημα αποτελέσματα».

Για το αν ήταν ανάγκη και για τους παίκτες να δείξουν σε όλους ότι δεν πρέπει να υπάρχει αμφισβήτηση:

«Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι φανταστικοί. Δεν είμαι εδώ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά έχω καταλάβει πως οι οπαδοί μας αντιδρούν και στον τρόπο που εμφανιζόμαστε στο γήπεδο, αν παίζουμε με πάθος ή όχι και θέλουν συνεχώς από εμάς περισσότερα και καλά κάνουν. Πρέπει να είναι μαζί μας, αν δεν είχαμε σήμερα αυτή την ατμόσφαιρα θα ήταν τρομερά δύσκολο να κερδίσουμε τον αγώνα. Δημιούργησαν κάτι μοναδικό από την αρχή έως το τέλος και νομίζω πως αυτό το παιχνίδι το κερδίσαμε όλοι μαζί».