Οκτώ κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για το θάνατο του Μαραντόνα

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

i

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα/©Intime

Οκτώ κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για το θάνατο του Μαραντόνα

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:10 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 19.04.2023

Η έφεση των κατηγορουμένων απέβη άκαρπη και τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με δίκη για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση, κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια.

Ο θάνατος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση και το επόμενο βήμα σε αυτόν θα είναι η προφορική δίκη εναντίον των κατηγορουμένων. Το Τμήμα Εφετών και Εγγυήσεων του Σαν Ισιδόρο επιβεβαίωσε αυτή την Τρίτη (18/4) ότι οι οκτώ κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Αργεντινού σταρ θα αντιμετωπίσουν στο δικαστήριο την κατηγορία για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση.

Η κατηγορία και το αίτημα για αναγωγή σε προφορική δίκη είχε δοθεί πέρυσι, όταν το διέταξαν οι εισαγγελείς και ο δικαστής της υπόθεσης. Ωστόσο, η ίδια απαίτηση υποβλήθηκε σε έφεση και, τώρα, επιβεβαιώθηκε από το τμήμα που αποτελείται από τους Κάρλος Φαμπιάν Μπλάνκο, Γκουστάβο Άντριαν Χέρτελ και Ερνέστο Γκαρσία Μανόν.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι από την εισαγγελία και οι οποίοι θα δικαστούν είναι: ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε. η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάχοφ και ο  ψυχολόγος Κάρλος Άνχελ, η συντονίστρια γιατρός του ελβετικού ιατρικού καρτοκινητής, Νάνσι Έντιθ Φορλίνι. ο συντονιστής νοσοκόμας Μαριάνο Άριελ Περόνι - οι νοσοκόμες Ρικάρντο Ομάρ Αλμιρόν και Νταχίνα Γισέλα Μαντρίτ και ο κλινικός γιατρός Πέδρο Πάμπλο Ντι Σπάνα.

Σύμφωνα με το αρχικό αίτημα για δίκη που υποβλήθηκε από τους εισαγγελείς, οι οκτώ κατηγορούμενοι δεν συμμορφώθηκαν «με την εντολή να ενεργήσουν αυτή την καλή ιατρική πρακτική που τους δόθηκε» και ότι θα μπορούσαν να είχαν ανατρέψει την καρδιακή κατάσταση του Τεν ως υπεύθυνοι της κατάστασης.

Προς το παρόν δεν ζητήθηκε προληπτική κράτηση για τους κατηγορούμενους, οπότε θα αφεθούν στη διαδικασία. Όσο για τις ποινές που θα μπορούσαν να τους επιβληθούν, κυμαίνονται από 8 έως 25 χρόνια φυλάκιση.

Ανάμεσα στους οκτώ κατηγορούμενους ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του νευροχειρουργού Λεοπόλντο Λούκε και της ψυχιάτρου Αγκουστίνα Κοσάχοφ. Είναι ότι και οι δύο αντιμετωπίζουν άλλες δύο κατηγορίες εκτός από αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στην περίπτωση του Λούκε, κατηγορείται για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου, αφού κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε πλαστή υπογραφή του Ντιέγκο Μαραντόνα για να ζητήσει τον ιατρικό φάκελο. Από την πλευρά της Κοσάχοφ, η άλλη κατηγορία είναι αυτή του ιδεολογικού ψεύδους, επειδή θεωρείται υπεύθυνη ότι προσκόμισε πιστοποιητικό διανοητικής ικανότητας για τον Αργεντινό σταρ χωρίς να έχει πάει να τον επισκεφτεί.